Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Senioren 

Dames 1 is kampioen

Hoogeveen – Afgelopen zondag was een hele spannende dag voor de dames van het Hoogeveensche Dames 1-team. Ze moesten namelijk twee wedstrijden gaan winnen om kampioen te worden. De wedstrijddag begon voor alle meiden met aardig wat zenuwen in hun buik. Voor dat de eerste wedstrijd begon, kwamen alle meiden bij elkaar om deze zenuwen aan te pakken. De eerste wedstrijd begon: Hoogeveen tegen Groningen. Een wedstrijd met veel spannende momenten. Groningen was sterk, maar Hoogeveen was sterker. De dames van Hoogeveen wisten hoe ze moesten hockeyen en hadden allemaal één doel voor ogen: het kampioenschap. Deze wedstrijd hebben de Hoogeveensche dames met 4-3 gewonnen.

Na de rust stond de tweede wedstrijd op de planning: Hoogeveen tegen Emmen. Emmen was een team dat steeds beter werd in de competitie. Dus ondanks dat de dames van Hoogeveen de vorige keer met 5-3 van Emmen gewonnen hadden, moesten ze Emmen niet onderschatten. Het fluitsignaal ging af en de spanning steeg, niet alleen bij de speelsters maar ook bij het grote publiek van Hoogeveen. Iedereen was erbij om de Hoogeveensche dames aan te moedigen. En het heeft geholpen, want HHC Dames 1 heeft gewonnen met 2-1. Het was een ontzettende spannende wedstrijd, maar het bleek maar weer dat de dames 1 team waren met 1 taak.

Met deze geweldige uitslagen sluiten de dames van Hoogeveen het zaalseizoen af. Hun eerste wedstrijd buiten op het veld is op 11 maart.14-01-2018:  Zaalkampioenschap nog steeds inzicht voor HHC Dames 1

Emmen – Afgelopen zondag hadden de Hoogeveensche HHC-dames hun tweede wedstrijddag van de zaalcompetitie.  In totaal werden twee wedstrijden gespeeld. De eerste wedstrijd tegen Dronten begon het HHC-team sterk en wist de tegenstander algauw te overrompelen. Merlijn Joustra nam de eerste drie doelpunten al in het eerste kwartier van de wedstrijd voor haar rekening. Ook de rest van de wedstrijd wist Hoogeveen balbezit te houden. De einduitslag werd 6-0.

De tweede wedstrijd van de dag speelden de dames tegen Hardenberg, koploper uit de poule. Dit was een erg spannende wedstrijd, want bij winst zou de eerste plek voor Hoogeveen zijn. Het team begon wederom sterk en beide teams bouwden mooie aanvallen op. Uiteindelijk wist Sophie Aardema de score vanuit een strafcorner op 1-0 voor Hoogeveen te brengen. In de tweede helft keerden de kansen zich tegen Hoogeveen en zag Hardenberg drie keer kans om te scoren, wat een eindstand van 1-3 opleverde.

Aanstaande zondag krijgen de dames van Hoogeveen revanche. Ze spelen in Hardenberg opnieuw tegen de dames van Dronten en Hardenberg.
19 november, D2 thuis tegen Groningen:

Het was koud, maar wel zonnig vanmorgen. Een mooie ochtend om er weer tegenaan te gaan met de dames2. Vandaag stond er een wedstrijd tegen Groningen DA op de planning. Iedereen was mooi op tijd aanwezig, want we kregen onze nieuwe vesten uitgedeeld. Super goed geregeld door Nicolene en Claudia. Dames heel erg bedankt. Wat zijn ze mooi en ze zitten heerlijk! Sponsoren Bellicon, Grooth in studiebegeleiding en Scott dental heel erg bedankt voor jullie bijdrage! We lopen er weerwarm bij samen met onze trainingspakken van reece. Gesponsord door cardio Wielen.

Maar goed nadat we met z'n allen op de foto waren gegaan begon toch echt de wedstrijd. Onder support en met 3 wissels begonnen we de wedstrijd redelijk gelijk op. Groningen had verre passes en brak daardoor soms uit, en wij speelden mooi over en kwamen daardoor ook tot in hun cirkel. Helaas bleven de doelpunten lang uit, maar daar was dan uiteindelijk toch de 1-0. Heerlijk een kleine voorsprong. We speelden mooi samen en vanuit de strafcorner kwam daar dan ook de 2-0. Dus met een lekker voorsprong de rust in.

Na een korte pauze (want het was te koud om lang stil te staan) gingen we er weer vol tegenaan. Groningen begon moe te worden en de tweede helft speelde zich voornamelijk af aan hun kant. We speelden mooi over en wisten elkaar te bereiken. Ook onze verdediging stond sterk en wist ervoor te zorgen dat er geen ballen door kwamen in de cirkel. En als ze er wel waren, dan werden de ballen vakkundig weggespeeld. We speelden erg sterk en de doelpunten bleven deze keer niet uit. We wisten met elkaar nog 4 keer te scoren. En dus wederom 3 punten voor ons erbij. Uiteindelijk eindstand was 6-0.

Het was een mooie wedstrijd met goed samenspel. En we blijven onze positie in de klassement handhaven. Een mooie 2de plaats. Op naar volgende week. Dan spelen we onze laatste wedstrijd voor de winsterstop tegen Quickstick. Op naar wederom een mooie wedstrijd! Iedereen langs de kant bedankt voor de support en natuurlijk scheidsrechters ook bedankt!


 

12 november, uit tegen Meppel:

De zondagochtend goed begonnen met een wedstrijd tegen Meppel met de dames 2. Een keertje verzamelen bij sporthal Trasselt, omdat de op en afritten afgesloten zijn. Het was nog best heel erg koud en de voorspellingen waren niet gunstig qua regen. Maar na even flink warmlopen en inspelen stonden we vol enthousiasme om 11 uur gereed om een lekker potje te hockeyen.

De wedstrijd begon erg gelijk op. Wel kregen wij net iets meer kansen, maar de verdediging van Meppel stond erg sterk, dus kwamen we er niet door. Meppel had met momenten hele gevaarlijke uitbraken, maar gelukkig stond onze keepster sterk (zoals altijd eigenlijk) en zo wist ook Meppel niet te scoren.

Er kwamen nog wat kansen voor ons en de aanhouder wint. Tegen het einde van de eerste helft wist Barbara ons op een 0-1 voorsprong te zetten. Heerlijk gevoel en dik verdiend.

Zo gingen we dus ook de rust in. Met een kleine voorsprong. Na een korte pauze gingen we vol goede moed de 2de helft in. We moesten er weer even inkomen, maar gelukkig bleef het lange tijd 0-1. Uiteindelijk was daar wederom een kans en Marjolein wist ons op een 0-2 voorsprong te zetten met een mooi schot. Nu was het aan ons om gewoon lekker te blijven spelen en de tegenstanders vast te blijven zetten. Meppel had nog wat uitbraken, maar het kwam niet tot schieten of het werd tegengehouden door ons. Uiteindelijk kregen we tegen het einde nog een strafcorner mee. Er kwam een schot op het doel en door een schot van Heleen ging hij er via Meppel zelf in. Dus 0-3 voorsprong! Vlak daarna klonk het eindsignaal.

We hebben vandaag lekker gehockeyed. Met momenten wat rommelig, maar ook heel mooi samenspel gezien. En het beste van alles. Ondanks de kou hebben we het droog gehouden! Door de winst staan we nu weer 2de in de competitie. Op naar volgende week. Dan spelen we thuis tegen Groningen DA. Op naar weer een mooie wedstrijd.

 


5 november (thuis tegen Winsum):

Wat een dag hebben we vandaag gehad. Een dag met gemengde gevoelens. Een dag met ups en downs. Een hockeydag die we met de dames2 afsloten met 10-0 winst!

Vroeg stonden we alweer klaar om na 3 weken rust weer een wedstrijdje te spelen. Thuis tegen Winsum. Het was droog, dus dat zat alvast mee. Nadat het fluitsignaal klonk was het al snel duidelijk dat wij veruit de sterkere partij waren in deze wedstrijd. De bal was nauwelijks bij de tegenstanders. De voorsprong kon dan ook niet uitblijven. En hoe. De bal werd in een driehoek overgespeeld en afgerond op het doel. Wat een super mooi samenspel! Daarna bleven de ballen erin gaan. Het 2de doelpunt kwam ook voort uit mooi samenspel en zo bleef het doorgaan. Iedereen stond goed en we wisten de bal mooi rond te spelen. We gingen dan ook met een ruime voorsprong van ik geloof 5-0 de rust in.

Eigenlijk was er niet veel te bespreken. Vooral blijven hockeyen. Dus op naar de 2de helft. En deze keer met een vliegende keep. Ook wel eens leuk :D

We moesten ons spel iets aanpassen, omdat de tegenstanders vonden dat er iets te fysiek gespeeld werd. Toch bleven de doelpunten komen. Er werd zelfs nog even 10 tegen 10 gespeeld door een blessure bij de tegenstanders. Uiteindelijk sloten we de wedstrijd dus af met 10-0 winst! Dus weer 3 punten in de pocket wat goed is voor een 3de plek tot nu toe in deze competitie.

Op naar volgende week. Dan spelen we uit tegen Meppel. Op naar weer een mooie wedstrijd.15-10-2017. D2 veterinnen:

Na 2 weken rust mochten we vandaag weer de strijd aan. En wederom onder een stralend zonnetje, zelfs al om 10 uur in de ochtend! Er stond ons een uitdagende wedstrijd te wachten tegen de poule winnaars van vorig seizoen, namelijk tegen Daring Veendam. En dat zijn tot nu toe altijd spannende wedstrijden geweest.

Dus om 10.15 stonden we klaar om de opstelling door te nemen en warm te lopen en spelen. Met 15 dames sterk en Laura voor de aanmoediging. Top dat je er bij was voor de support.
Na de yell begon Daring met de begin slag. Ze hadden de toss gewonnen. Het spel ging erg gelijk op. Daring ging in de aanval, maar de bal werd terug veroverd en zo ging het een tijdje gelijkwaardig op en neer. We wisten elkaar goed te vinden en konden de bal mooi rond spelen, maar Daring stond vaak op de goede plek en wist de bal ook weer terug te veroveren.
Helaas kwamen we na een tijdje spelen op 0-1 achterstand na een strafcorner. Dus terug in de aanval en dat lukte. We kregen een strafcorner mee en na een mooie push van Marijke wist Alix hem hard in te slaan. Gelijkstand 1-1.Er was nog een mooi schot op het doel door Alix, maar helaas werd die net daarvoor afgefloten door hoog spel. Jammer! En zo gingen we ook de rust in. Na een korte bespreking in de schaduw kregen we als tip mee de druk erop te houden , want we waren iets meer aan de bal de eerste helft dan onze tegenstanders.

De 2de helft verliep redelijk gelijk aan de eerste helft. Helaas wist Daring hierin wel het voortouw te nemen en ze kwamen wederom voor met 1-2 en daar bleef het niet bij, het werd ook nog 1-3. Iedereen bleef strijden voor wat het waard was en wederom uit een strafcorner werd daar toch de 2-3 gescoord door Alix. Het eindsignaal had nog niet geklonken, dus we bleven gaan. Kregen nog wat kansen, maar helaas was daar dan toch het einde van de wedstrijd.

Verloren met 2-3 van een zeer sterke tegenstander. Maar wel heel sterk gespeeld en leermomenten meegenomen uit deze wedstrijd.
Op naar woensdag. Dan spelen we tegen de dames uit Assen, de nummers 2 op dit moment in de poule.
Alle toeschouwers en natuurlijk de scheidsrechters bedankt! Op naar de volgende wedstrijd.#dames2#samenspel#topteam01-10-2017: D2 veterinnen

En wederom een sportieve zondagochtend achter de rug met z'n allen. Deze keer op naar GHBS in Groningen. Om 10.30 uur begon de wedstrijd, dus het was vroeg verzamelen. Om 09.00 uur stond iedereen fris klaar. Sommigen niet helemaal fit, maar wel top dat jullie er gewoon waren!

Daar aangekomen omgekleed en op naar het veld. We waren met 13 dames sterk deze keer. Na kort de opstelling te hebben doorgenomen en te hebben warm gelopen en gespeeld begon de wedstrijd.

Met een goed gevoel en een heerlijk zonnetje begonnen we de wedstrijd. De eerste helft verliep wat rommelig. Wel waren er een paar mooie passes en schoten op het doel, maar de keepster stond zeer goed te keepen en wist elke bal tegen te houden. GHBS was heel verdedigend op de man aan het spelen, dus was het lastig doorheen te breken. Het spel speelde zich af op de tegenstanders hun helft, maar helaas gingen we de rust in met een gelijkstand 0-0.

Na een korte pauze en nog wat doorbespreken gingen we vol vertrouwen de 2de helft in. We waren duidelijk meer aan de bal, alleen scoren bleef nog uit. Wederom was GHBS sterk aan het verdedigen en het leek er ook even op dat het gelijk spel zou blijven tot die ene bal. Heleen kreeg hem mooi aangespeeld in de cirkel en gaf een schot op het doel. Die was niet tegen te houden door de keepster en dus eindelijk het wel verdiende doelpunt 0-1! Wat een heerlijk gevoel was dat.
Nu mochten we de voorsprong niet meer uit handen geven. Er kwamen zelfs nog wat kansen die helaas net gemist werden. 10 minuten later was daar dan ook het eindsignaal en de blijdschap. Een leuke vriendschappelijke wedstrijd die voor ons verdiend is afgesloten met een 0-1 winst.

We blijven dus nog even bovenaan in de poule staan. Volgende week even een weekje geen wedstrijd, maar over 2 weken gaan we weer knallen. Dan tegen de nummers 2 Daring. Dat belooft een mooie wedstrijd te worden en ook nog eens thuis. Dushet zou leuk zijn als jullie ons dan allemaal komen aanmoedigen!24-09-2017 Wedstrijdverslag D2, veterinnen:

Met een heerlijk zonnetje mochten we vandaag weer een wedstrijd spelen met de dames 2. Dus om 10.15 vertrokken we met een goed gevoel en 12 dames naar Dash in Hoogezand. Vorige week was er namelijk thuis gewonnen met 9-0 van GHBS DA, dus we stonden een week bovenaan in de competitie. Dat voelt goed en vandaag hadden we ook een nieuw teamlid namelijk Frederiek. Welkom bij ons gezellige team!

Om 11.15 uur kwamen we aan bij Dash. Genoeg tijd om nog om te kleden en warm te spelen. De kantine was zelfs nog dicht. Na het warm lopen werd de opstelling doorgenomen en om ongeveer 12 uur klonk het startsignaal.

Dash mocht de bal uitnemen, maar als snel was de bal door ons terug veroverd. Iedereen stond goed op zijn plek en de bal werd dan ook mooi rondgespeeld. Dat gaf een goed gevoel en na ongeveer 10 minuten was daar dan ook de 1-0 voorsprong door Marloes. Eigenlijk kwam Dash niet echt aan spelen toe. Zij moesten continue in de verdediging en de wedstrijd speelde zich continue af op hun helft. Het kon ook niet anders dat de 2-0 zou gaan vallen en dat gebeurde ook. Een mooi schot op het doel door ik meen Alix. Een prettige voorsprong en we gingen dan ook lekker de rust in.

Na een korte pauze gingen we er weer tegenaan met de tip om elkaar te blijven coachen qua positie. Zeker als de Dash de bal uitnam stond iedereen goed, waardoor de bal weer bijna direct in ons bezit kwam. Er volgden nog wat strafcorners en vele kansen op het doel. Het werd 3-0 door Marijke en ook de 4-0 en 5-0 bleven niet uit door mooie assists. Dash kreeg nog 1 keer de kans met een strafcorner, maar onze super keep had geen moeite om die uit het doel te houden. Voor het einde fluitsignaal kwam daar ook nog de 6-0 door een mooi schot op het doel van Alix na een strakke aangeefbal van Marijke vanwege een strafcorner.

Wat een lekker gevoel. Dash had zichtbaar moeite om uit te breken. We stonden goed met z'n allen en dat resulteerde in een dikke winst. Wat een heerlijk gevoel en wat een leuke wedstrijd met goede en duidelijke scheidsrechters. Een dik verdiende winst. Waarschijnlijk zullen we door deze winst nog een weekje bovenaan in de competitie staan. Top! Wat is het toch een leuk team, waar plezier en gezelligheid voorop staat en teamgevoel hoog staat. Op naar volgende week. Dan spelen we thuis tegen Leeuwarden DA. Hopelijk weer net zo een leuke wedstrijd!17-10-2016
Online

Dames HHC verliezen van Hoogezand-Sappemeer

Hoogeveen - Onder de zondagse zon speelden de hockeydames tegen de dames van Hoogezand-Sappemeer (DASH). Zodra het fluitsignaal gehoord werd, waren beide teams actief.

Het spel begon en DASH nam de leiding, ondanks dat ze goed rondspeelden, hield de keeper Judith Kroezen de ballen mooi tegen. De goede en sterke inzet van de keeper, werd helaas niet beloond. Want na een aantal minuten stond HHC achter. De eerste helft had DASH te veel leiding en dit moest anders.
De coach van de Hoogeveense hockeydames Françoise de Clercq heeft daarom, in de rust, de dames erop gewezen dat de dames wat feller moesten zijn. De HHC-dames waren minder sterk in de eerste helft, maar de tweede helft stonden de dames op de goede plek. Ze speelden feller, sneller en communiceerden beter. Dit was ook al snel de zien in de wedstrijd. DASH moest meer moeite doen om de bal in het doel te krijgen en om de bal uit hun doel te houden. Er kwamen meer strafcorners aan bod, zowel voor Hoogeveen als voor Hoogezand-Sappemeer. Door de goede conditie en het grote uithoudingsvermogen van de verdedigers van HHC, kwamen de ballen niet het doel in.

Veranderen van tactiek

DASH moest hun normale tactiek veranderen, want de eerste en de tweede uitlopers van HHC waren er snel bij en pakten op de goede momenten de bal af. Hoogeveen heeft geen doelpunt uit de strafcorners kunnen halen. De wedstrijdstand is uiteindelijk gestrand op 0-5. Ondanks het verlies van HHC gaf DASH toe dat de dames van Hoogeveen een goede prestatie op het veld hebben geleverd.
Volgende week zondag staat er op de planning van de dames geen wedstrijd. Toch blijven de dames hard doortrainen en gaan ze bij de volgende wedstrijd weer voor de winst.10-4-2016

Online

Heren 1 HHC verliezen van directe concurrent.

Hoogeveen-
De Heren 1 van de Hoogeveense Hockeyclub hebben een nipte nederlaag geleden tegen directe concurrent Steenwijk. Eerder dit seizoen wonnen de Hoogeveners nog overtuigend de uitwedstrijd met 4-1, maar in de thuiswedstrijd was het Steenwijk die met de zege aan de haal ging, 1-2.

Hoogeveen begon met een sterk gehavende ploeg aan de belangrijke wedstrijd tegen de nummer 9 van de ranglijst. Zo worden al sinds de winterstop Koen Bouwmeester en Arend van Dop gemist. En Robert Roos (werkverplichtingen) en Jonathan Kruk (geschorst) werden ook node gemist deze middag.

De thuisploeg was de hele eerste helft de bovenliggende partij en kreeg enkele kleine kansjes via Martijn de Bondt en Tijs van Schaik. Steenwijk loerde op de counter en werd eigenlijk amper gevaarlijk. Een foutieve aanname in de Hoogeveense verdediging leverde de gasten toch een strafcorner op. Een strak schot was Jan van den Berg te machtig waardoor Steenwijk tegen de verhouding in aan de leiding kwam.

Hoogeveen kreeg vlak voor rust ook een strafcorner te nemen, maar deze werd naast geschoten door De Bondt, daardoor kwam de ruststand op 0-1. In de tweede helft zette Hoogeveen volle druk naar voren om de gelijkmaker te forceren, dit speelde Steenwijk erg in de kaart en kwam er op de counter tot drie keer toe erg gevaarlijk uit. Jan van den Berg hield Hoogeveen knap op de been. Een kwartier voor tijd kwam Hoogeveen toch langszij. Carlo Mulder passeerde drie man aan de linkerkant van het veld en kneep knap naar binnen, zijn voorzet werd via een Steenwijkse verdediger gepromoveerd tot doelpunt.

Na de gelijkmaker hinkte Hoogeveen op twee gedachtes, vol voor de winst gaan of afwachten en de foutjes van de tegenpartij afstraffen. Het werd er uiteindelijk iets tussen in, waardoor Steenwijk overal op het veld de macht greep en enkele grote kansen kreeg. Zeven minuten voor tijd was het spits Thijmen van Steenwijk die de 1-2 maakte onder de Hoogeveense goalie door.

In de resterende tijd kwamen de gasten nauwelijks meer in de problemen en sleepten de volle winst over de streep. Door deze overwinning is het gat tussen Steenwijk en Hoogeveen opgelopen naar 4 punten, waardoor de 9deplaats voor Hoogeveen een beetje uit het zicht raakt.
Aanstaande vrijdag speelt Hoogeveen wederom een thuiswedstrijd tegen HVA uit Assen. Deze wedstrijd begint om 20:30 uur aan de Sportlaan.13-3-2016

HHC dames te sterk voor Leeuwarden

De Hoogeveense dames troffen vandaag op het Bentickspark, het derde damesteam van Leeuwarden. Tijdens de vorige ontmoeting tussen beide teams was het Leeuwarden die nipt wist te winnen. De dames van Hoogeveen waren er dan ook op gebrand deze wedstrijd te winnen. HHC kampt nog altijd met een aantal geblesseerde dames en dit zal voorlopig nog even zo blijven. De coaches Marjan Hoogeveen en Jan Berend Stoker waren daarom genoodzaakt om wederom een oproep te doen op een aantal meiden uit de B-junioren.

HHC zette direct vanaf de eerste minuut een flinke druk op Leeuwarden. In de tweede minuut was de eerste kans voor Hoogeveen, deze ging net naast. Leeuwarden kreeg beter grip op het spel en probeerde een aanval op te zetten. Hoogeveen wist deze aanval te onderscheppen en het was Merlijn Joustra die in de 11de minuut de eerste strafcorner van de wedstrijd wist te verdienen. José Meints schoot hierbij met een keihard schot net langs het doel. HHC bleef druk zetten en Leeuwarden wist hier niet goed mee om te gaan. Door het uitstekende samenspel van Hoogeveen was het Bregje Stukje die, in de 14de minuut, de stand op 1-0 wist te zetten.

Hoogeveen vond meer rust in het spel en wist een aantal goede acties op te bouwen, alleen de doelpunten bleven nog uit. Een speelster van Leeuwarden wist de bal handig te onderscheppen en spurtte naar het doel van Hoogeveen. Echter stond de verdediging van Hoogeveen sterk te spelen en moest de bal afgegeven worden aan een teamgenoot. Deze wist er alsnog een strafcorner uit te halen. Hoogeveen werd op scherp gezet en ging klaarstaan voor de verdedigende strafcorner. Het was de Hoogeveense keepster Judith Kroezen die met een mooie duik de bal voor het doel wist weg te halen. Hoogeveen mocht de bal weer uitnemen en wist nog een aanval op te zetten, waarna de scheidsrechter floot voor rust.


Hoogeveen ging de kleedkamer in en besprak een aantal belangrijke dingen. HHC speelde deze wedstrijd echt als een team en wist elkaar in het veld goed te coachen. De tweede helft ging van start en het duurde lang voordat er een actie opgezet werd. In de 46ste minuut kreeg HHC een strafcorner. Bente Berenschot wist uit de rebound te scoren en daarmee de 2-0 op het scorebord te zetten. HHC had in deze fase van de wedstrijd duidelijk de overhand en zette wederom een snelle actie op. Emma Winkel speelde een tegenstandster uit, waarna zij Marielle Bijker vrij zag staan en haar de bal aanspeelde. Marielle versnelde richting het doel en zag daar teamgenoot Tirza Jonkman vrij staan. Het was dan ook Tirza die met een keurig schot de 3-0 wist te scoren. Leeuwarden deed er alles aan om nog een doelpunt te maken. In de 55ste minuut kreeg Leeuwarden een strafcorner, Saskia Slump bracht redding en wist een tegendoelpunt te voorkomen, door de bal keurig weg te werken. Leeuwarden wist in de 63ste minuut dan toch nog te scoren met een schot strak in de hoek. Karlijn van der Velpen gaf nog een keer vol gas en begon een soloactie richting het doel van Leeuwarden. Dit leverde echter geen doelpunt meer op. De eindstand was 3-1.

Volgende week spelen de dames van HHC een uitwedstrijd tegen GHBS D8.

 

6-3-2016
Hockeydames winnen eerste wedstrijd na zaalkampioenschap
 
HHC dames 1 speelde zondag 6 maart alweer de eerste wedstrijd van de tweede helft veldcompetitie.
Fybi Annen & Julia Kikkert waren beide mini van de week en maakten het eerste doelpunt van de wedstrijd.
 
HHC kampt met een aantal geblesseerde dames waardoor de selectie op 12 dames bleef steken. Meisjes B speelster, Merlijn Joustra, maakte de selectie compleet. HHC staat momenteel 5e in de poule en speelde tegen de nummer 3, HCW (Winschoten). HCW had de bal uit en maakte direct een actie richting het doel van HHC. Keepster Judith Kroezen bracht redding en werkte de bal naar de zijkant. In de 6de minuut was het HHC die de eerste strafcorner van de wedstrijd kreeg. Uit deze strafcorner werd niet gescoord door HHC. HCW ging in de aanval en probeerde HHC op het verkeerde been te zetten door snel rond te spelen. HCW kwam door de verdediging heen en plaatste een schot op doel, José Meints stond op de juiste plaats en voorkwam een doelpunt. HHC werd wakker geschud en zette direct druk op HCW, hieruit volgde een mooie actie waarbij Karlijn van der Velpen net naast schoot. Tien minuten lang ging het over & weer en wisten beide teams nog een aantal mooie acties te maken. Kort voor de pauze kreeg HCW nog een doelpoging maar zonder resultaat.
 
Pauze
HHC kwam bij elkaar om de nodige aanwijzingen te ontvangen van de coaches. Meer rust in het spel moest ervoor zorgen dat de dames op voorsprong kwamen te staan.

De laatste 35 minuten van de wedstrijd gingen in. HHC had de rust weer gevonden en kon hierdoor prima acties opbouwen. In de 38ste minuut volgde er wederom een strafcorner voor HHC. Uit de rebound wist een speelster van HCW de bal te onderscheppen en een solo actie te maken richting het doel van HHC, keepster Judith Kroezen bracht voor een 2e maal redding. Julia Kremers maakte een actie, maar werd hierbij onderuit gehaald door een tegenstander. HCW onderschepte wederom de bal en wist in de 59ste minuut de 0-1 te maken. Met nog 11 minuten te spelen bracht Hoogeveen meer tempo in het spel. José Meints sloeg de bal van linksachter naar Mariëlle Bijker die op het middenveld vrij stond. zij ontving de bal en versnelde richting het doel van HCW. Lisa Stam stond vrij bij het doel en wist, na een assist van Mariëlle in de 62ste minuut, de stand op 1-1 te zetten. HHC kreeg door dit doelpunt een enorme boost en deed er nog een schepje bovenop. In de 67ste minuut wist Merlijn Joustra nog een strafcorner voor HHC te verdienen, Bente Berenschot schoot met een keihard schot net naast. HHC bleef druk zetten en speelde voornamelijk in het 23-metergebied van de tegenstander. In de laatste minuut van de wedstrijd wist Merlijn Joustra haar debuut in dames 1 onvergetelijk te maken door te scoren, waardoor de stand op 2-1 eindigde.

Door de winst van deze wedstrijd klimmen de dames van HHC naar een vierde plek in de poule. Volgende week zondag 13 maart spelen de dames wederom een thuiswedstrijd op het veld aan de Sportlaan in Hoogeveen.
Supporters zijn van uiteraard harte welkom!

 


9-2-2016

H1 degradeerde van de subtopklasse naar de 1e klasse.

Afgelopen zondag 7 februari mocht H1 kruisfinale spelen tegen Roden.
In de competitie was dit een zeer geduchte tegenstander voor Hoogeveen (3-3 gelijk en 4-3 verlies) echter was Hoogeveen ook dit keer strijdlustig en gebrand om te winnen.

Met mooie combinaties wist Hoogeveen het Roden erg lastig te maken door een mooie 3-2 voorsprong te nemen wat Hoogeveen lang wist vast te houden, echter kreeg Hoogeveen in de 37e minuut een ongelukkige strafbal tegen waardoor het 3-3 werd. In het vervolg van de wedstrijd werd er niet meer gescoord waardoor er strafballen genomen moesten worden. Roden nam ze net iets beter dan Hoogeveen waardoor Roden het mocht opnemen tegen de winnaar van de andere kruisfinales, het Nijmeegse Apeliotes.

In de verliezerspoule mocht Hoogeveen het opnemen tegen de verliezer van de andere kruisfinale namelijk Deventer. In de vorige wedstrijd verloor Hoogeveen van Deventer met 9-2. Hoogeveen was gebrand op revanche en kreeg deze ook na een 2-0 voorsprong en een 2-4 achterstand kwam Hoogeveen een paar minuten voor tijd op een 5-4 voorsprong. Met nog een paar seconden op de klok werd het erg spannend, Deventer nam het doel van Hoogeveen onder vuur waardoor er door iedereen had gewerkt moest worden om het doel schoon te houden.... en dat lukte de zoemer ging en iedereen was opgelucht dat Deventer was verslagen.
Deventer schoot de bal in het doel nadat de zoemer was gegaan, en de scheidsrechter van Deventer besloot deze treffer goed te keuren. Ook ditmaal moesten er strafballen genomen worden, Deventer nam de strafballen beter dan Hoogeveen, en won uiteindelijk de wedstrijd.

Hierdoor speelt ons H1 team weer in de 1e klasse in het volgend zaalseizoen.

Het Heren 1 zaalteam bedankt hun invallers en trouwe supporters, ze zien jullie graag weer langs het veld!!
8-2-2016
Online

HHC dames 1 is zaalkampioen 2015-2016

Hoogeveen - De laatste twee zaalwedstrijden voor dames 1 van HHC stonden zondag op het programma. HHC bezette vanaf de competitiestart de eerste plek en heeft dit gisteren ook niet meer losgelaten. Het kampioenschap was dus een feit.

HHC begon de eerste wedstrijd tegen Steenwijk sterk. Alleen de kansen bleven nog uit. Steenwijk probeerde te profiteren van een verdedigingsfout maar keepster Judith Kroezen bracht redding. In de 8ste minuut was het Bente Berenschot die HHC op voorsprong wist te brengen, 1-0. Door het uitstekende samenspel tussen de dames van HHC werd Bregje Stukje in scoringspositie gebracht. Deze kans ging net naast. Steenwijk nam de bal razend snel uit en zette direct behoorlijk druk op de speelsters. José Meints wist redding te brengen door de bal van de lijn te halen. Verdedigster Laura Nieland maakte een prima actie vanaf rechtsachter en wist de score op 2-0 te zetten. Met nog twee minuten te spelen wist de voorhoede nog een strafcorner te versieren. José Meints wist hieruit te scoren en zette hierbij 3-0 op het scorebord.

Coach was tevreden

In de rust vertelde coach Marjan Hoogeveen, dat iedereen zijn man goed stond en dat er geen verdere wijzigingen nodig waren. HHC startte wederom sterk en door het slimme spel volgden er een aantal strafcorners. Geen van de strafcorners ging erin en het spel ging een lange tijd over en weer. Uiteindelijk was het Jolie Blonk die in de 36ste minuut de score op 4-0 weet te zetten.

Slechts een korte pauze

Na een korte pauze stond de tweede wedstrijd op het punt van beginnen. HHC had tot nu toe alle wedstrijden gewonnen en was er op gebrand de laatste wedstrijd ook te winnen. HHC startte wederom sterk aan de wedstrijd en Bregje Stukje opende de score in de 4de minuut. In de 12ste minuut volgde er een strafcorner tegen en is de stand 1-1. Groningen gaat eigen spel spelen en verzilverde dit met een doelpunt 1-2. In de rust werden de laatste aanwijzigingen gegeven. Met nog elf minuten te spelen was HHC zichtbaar moe aan het worden. In een snelle counter wist Groningen de 1-3 op het scorebord neer te zetten. Bente Berenschot wist na een actie met Karlijn van der Velpen de stand op 2-3 te zetten. In de 37ste minuut scoorde Groningen het laatste doelpunt van de wedstrijd en werd de eindstand 2-4.

De dames verloren slechts een wedstrijd

HHC dames 1 heeft in de competitie negen wedstrijden gespeeld. Daarvan werden er acht gewonnen en slechts een verloren. De speelsters mogen zich zaalkampioen 2015-2016 noemen.


Laura Nieland, Marjan Hoogeveen, Sterre Kroesbergen, Bente Berenschot, Jan Berend Stoker, Lisa Stam, Bregje Stukje, Jolie Blonk, Marielle Bijker, José Meints, Julia Kremers.
Romy Schulz, Tirza Jonkman, Karlijn van der Velpen, Esra Hoogeveen, Laura Bijker, Judith Kroezen. (Emma WInkel ontbreekt op deze foto)


24-1-2015

Hoogeveen - Hockeyheren HHC boeken dubbele winst op slotdag.

Heren 1 HHC is als derde geëindigd in de subtopklasse na de laatste, alles beslissende speeldag in sporthal Trasselt. Dit kwam tot stand door twee knappe overwinningen te boeken op respectievelijk Steenwijk (6-5) en HVA uit Assen (6-4). Door deze laatste overwinning van HHC op HVA hebben de Graspiepers uit Drachten aan het langste eind getrokken en zijn zij tot de kampioenen bekroond, net als vorig jaar. HVA werd hierdoor tweede.

In de eerste wedstrijd trad Hoogeveen aan als nummer zes tegen nummer vier Steenwijk. Hoogeveen kwam al binnen twee minuten aan de leiding door Jonathan Kruk. Steenwijk liet gelijk van zich spreken en kwam binnen vijf minuten op gelijkerhoogte uit een strafcorner. Bij de thuisploeg lukte er maar weinig en legde Steenwijk geen strobreed in de weg. De gasten liepen gemakkelijk uit naar een 1-4 voorsprong bij rust.

Na de rust kwam Hoogeveen binnen de minuut iets dichterbij Steenwijk via Martijn de Bondt. Echter werd het een minuut later al weer 2-5 via een lobje over keeper Jan van den Berg. Hoogeveen rechtte de rug en kwam halverwege de tweede helft terug tot 4-5 door wederom Martijn de Bondt. De Bondt was nog niet klaar deze middag en bracht beide teams vijf minuten voor tijd op gelijkerhoogte, waarnaar hij in de laatste minuut met zijn vijfde treffer, Hoogeveen naar de winst schoot 6-5.

Door deze winst kon Hoogeveen nog altijd als derde of vierde eindigen om zo de kans om volgend seizoen op dit niveau te mogen blijven uitkomen. Als nummer 5,6 & 7 degradeer je gelijk naar de eerste klasse. Assen diende de wedstrijd tegen de Hoogeveners winnend af te sluiten om zich tot kampioen te mogen kronen, anders ging die eer naar de Graspiepers.

Assen begon sterk aan de wedstrijd en stond binnen drie minuten op een 0-2 voorsprong. Hoogeveen kwam in minuut zes langszij door wie anders dan Martijn de Bondt. Dat Jonathan Kruk deze middag ook aanwezig was liet hij enkele minuten later zien. Via een slim schot bracht hij beide teams weer op 2-2. Hoogeveen kwam voor de rust op een 3-2 voorsprong door wederom De Bondt. Op slag van rust had het zelfs 4-2 moeten staan maar Thijs Bokslag miste een opgelegde kans.

Na de rust scoorde beide teams om en om tot een stand van 4-4. Kruk tekende uit een strafcorner voor Hoogeveen haar vierde doelpunt. De spanning om het kampioenschap liep verder op tot drie minuten voor tijd. Hoogeveen kwam op een 5-4 voorsprong door Jonathan Kruk. Assen voerde de druk nog verder op met een extra veldspeler, maar via een solo van een halve minuut van Bert Jan Mulder bracht hij Carlo Mulder in stelling door alle Assen spelers te omspelen. Mulder faalde 1-op-1 met de keeper niet en schoot Hoogeveen langs Assen met 6-4.

Door deze winst gaat Hoogeveen als nummer 3 samen met nummer 4 Roden spelen om lijfsbehoud in de subtopklasse. Deze wedstrijden zullen aanstaande zondag plaats vinden in sporthal De Meet in Hardenberg.20-12-2015
Online


Dubbele winst voor heren 1 HHC

Na de mindere resultaten van vorig weekend, hebben de Heren 1 van de Hoogeveense Hockeyclub zes punten binnengesleept in speelronde 3. De ongeslagen koploper de Graspiepers werd met 3-4 aan de zegekar gebonden.

In de tweede wedstrijd was Hoogeveen te sterk voor Dash uit Hoogezand, 5-2.

De wedstrijd tussen de Graspiepers - gesteund door het thuispubliek in Drachten - en Hoogeveen werd een zeer spannende. Hoogeveen speelde rustig en gecontroleerd en wachtte op de ruimtes die er zouden ontstaan. De Graspiepers waren heel zorgvuldig in de afronding en stonden na tien minuten spelen op een 2-0 voorsprong. Hoogeveen kwam twee minuten later terug door Carlo Mulder middels een schot in de korte hoek. Bij rust stonden beide teams op gelijke hoogte. Bert Jan Mulder verzilverde een strafbal die door Koen Bouwmeester werd verdiend. Bouwmeester was de hele middag aanwezig en onderschepte vele aanvallen.

Thijs Bokslag bracht Hoogeveen na de rust voor de eerste keer aan de leiding, 3-2. Binnen een minuut was het Myrdin Ernstsen, de aanvoerder van Graspiepers, die zich niet bij een nederlaag neer wilde leggen en de 3-3 aantekende. Het laatste woord was toch aan Martijn de Bondt die een snelle counter afrondde en Hoogeveen de zege bezorgde, 3-4.

Strafcorner

In de tweede wedstrijd kwam Hoogeveen wederom eerst op achterstand. Dash uit Hoogezand verzilverde een strafcorner in de verre hoek. Nu was het de beurt aan Koen Bouwmeester om binnen een minuut beide teams naast elkaar te zetten. Middenvelder Thijs Bokslag bracht Hoogeveen op een 2-1 voorsprong, zijn schot was de keeper van Dash te machtig. Net voor de rust ging Bert Jan Mulder ervandoor over de linkerkant van het veld. Zijn voorzet werd van richting veranderd en werd gepromoveerd tot doelpunt waardoor Hoogeveen goed de rust in ging.

Na de pauze kwam Dash nog eenmaal terug in de wedstrijd. Een schot van de linkerspits verdween in de korte hoek achter de sterk keepende Jan van den Berg. Echter kwamen de heren van coach Françoise niet meer in de problemen. Carlo Mulder en Martijn de Bondt waren beide nogmaals trefzeker waardoor Hoogeveen zegevierde met 5-2. Door deze dubbele winst staat Hoogeveen inmiddels op een derde plaats achter HVA uit Assen en koploper Graspiepers.
13-12-2015
Online


Heren 1 HHC verliezen twee keer


Hoogezand - In de tweede speelronde van de subtopklasse Noord in het zaalhockey
, hebben de Heren 1 van de Hoogeveense Hockeyclub twee maal nipt verloren. In de eerste wedstrijd van de middag verloor Hoogeveen met 3-4 van De Graspiepers uit Drachten. In de tweede wedstrijd was HVA uit Assen de tegenstander. Na een 2-0 voorsprong voor Hoogeveen, wonnen de Assenaren toch nog met 2-3.

Hoogeveen en De Graspiepers kennen elkaar nog erg goed van vorig seizoen, waren De Graspiepers wel steeds aan de goede kant van de score kwam te staan. Het veldspel van Hoogeveen was veel beter verzorgd dan vorige week, maar beloonde zichzelf aanvallend veel te weinig door dit uiteindelijk om te zetten in doelpunten. De Graspiepers gingen bij rust aan de leiding met 0-1.


Direct na de rust werd de stand verdubbelt toen aanvoerder Myrdin Ernstsen voor de Graspiepers een strafbal verzilverde.


Hoogeveen kwam al snel terug tot 1-2 via spits Martijn de Bondt. De Graspiepers zijn erg gevaarlijk via de strafcorner, zo was het niet anders in deze wedstrijd. Ernstsen scoorde eerst de 1-3 en later ook de 2-4 uit een corner. Tussendoor was het Carlo Mulder die de 2-3 liet aantekenen. Bert Jan Mulder verkleinde het gat tussen beide teams 5 minuten voor tijd naar één doelpunt, 3-4. Maar verder dan de aansluitingstreffer kwam Hoogeveen niet, al was De Bondt er vlak voor tijd nog erg dichtbij.


In de tweede wedstrijd had Hoogeveen de touwtjes al snel in handen tegen HVA. Binnen tien minuten had Jonathan Kruk twee assists voor zijn rekening genomen, waarbij Martijn de Bondt beide malen de afmaker was. Nog voor de rust kwam HVA terug tot 1-2.


Na de rust vertraagde Hoogeveen het spel en wilde de overwinning over de streep gaan trekken, echter liet Hoogeveen alles uit de handen glippen en zag de Assenaren overwinnen met 2-3. Heren 1 HHC moet volgende week vol aan de bak tegen wederom De Graspiepers en Dash om de aansluiting met de top in zicht te kunnen houden.

6-12-2015
Online

Heren 1 HHC begint zaalcompetitie met twee gelijke spelen.

Roden- De heren 1 van de Hoogeveense Hockeyclub zijn de zaalcompetitie met twee gelijke spelen begonnen. In de subtopklasse van het Noorden traden de heren dit weekend aan tegen Roden en tegen Dash uit Hoogezand. Op voorhand had men er meer van verwacht maar beide wedstrijden werden afgesloten met een 3-3 gelijkspel.

Roden begon de wedstrijd tegen Hoogeveen gelijk scherp voor de goal en kwam binnen vijf minuten op een 1-0 voorsprong. Martijn de Bondt bracht Hoogeveen een minuut later alweer op gelijke hoogte, door een strafcorner in de korte hoek te verzilveren.

Het was goed te zien dat het de eerste wedstrijd was voor beide teams in de zaal. Er werden veel fouten over en weer gemaakt. Roden kwam in de elfde minuut andermaal op voorsprong door een strafcorner hard en hoog over keeper Van den Berg te schieten. Wederom reageerde Hoogeveen op deze achterstand en had minder dan een minuut nodig om de 2-2 aan te tekenen. Thijs Bokslag rondde een voorzet van Carlo Mulder af bij de tweede paal.

Tot aan de rust bleef het spel erg onstuimig en kwamen er geen uitgespeelde kansen meer. Na de rust scoorde Martijn de Bondt al binnen twee minuten uit een strafcorner en gaf Hoogeveen voor het eerst een voorsprong. Na de 2-3 schroefde Hoogeveen het tempo licht op en zette Roden volledig onder druk en kreeg grote kansen op de beslissende voorsprong. Koen Dunsbergen en Carlo Mulder misten beide een opgelegde kans.

In de laatste minuut verdiende Roden nog een strafcorner. Uit deze corner kwam Roden toch nog langszij en hield het Hoogeveen op een 3-3 gelijkspel.


In de tweede wedstrijd tegen Dash, speelden beide teams in een laag tempo en wachtten op de foutjes van de ander. Hoogeveen was wel de bovenliggende partij en kwam in de vijftiende minuut aan de leiding door een slim schot van Carlo Mulder. Vlak voor de rust resulteerde een aanvallende fout in de omschakeling tot de gelijkmaker. De rechterspits van Dash kwam één op één met keeper Van den Berg en faalde niet.

Na de rust schoot Martijn de Bondt nog wel op de paal, maar Hoogeveen leek de wedstrijd uit handen te geven. Twee strafcorners zorgden ervoor dat Dash op een riante 1-3 voorsprong kwam. Martijn de Bondt bracht de spanning zeven minuten voor tijd terug in deze wedstrijd, door een strafcorner in de rechter benedenhoek te laten ploffen. Carlo Mulder verdiende drie minuten voor tijd een strafbal en liet dit buitenkansje door Jonathan Kruk verzilveren, 3-3.

Hoogeveen heeft nog niet verloren in de zaal, maar erg overtuigend was het allemaal nog niet. Aanstaande zondag wordt er gespeeld tegen De Graspiepers (Drachten) en HVA (Assen) in sporthal de Kalkwijk in Hoogezand.29-11-2015
Online

Heren 1 HHC gaat winterstop in met verlies.

Leeuwarden- De Heren 1 van de Hoogeveense Hockeyclub hebben in de laatste wedstrijd voor de winterstop een fikse nederlaag geleden. In de uitwedstrijd tegen Leeuwarden Heren 1 leed Hoogeveen een 8-0 nederlaag. Doordat andere uitslagen in dezelfde klasse ongunstig uitvielen voor de heren van Hoogeveen, zakken zij naar de voorlaatste plaats.

Waar Hoogeveen vorige week vooral aanvallend veel gevaar kon stichten tegen De Graspiepers was daar in deze wedstrijd tegen Leeuwarden weinig van te merken. In de hele wedstrijd werd er één strafcorner verdiend en een klein handje vol kansen.

Daarentegen was Leeuwarden heer en meester op het veld. Vooral over de flanken speelde men de verdediging van Hoogeveen helemaal uit elkaar. Het eerste doelpunt was er één uit het boekje, een aanval over de rechterkant van het veld werd voorgetrokken en bij de tweede paal kon er gemakkelijk binnen worden getikt door de spits van Leeuwarden.

Tot aan de rust bleef Leeuwarden de bovenliggende partij, wat resulteerde in een 4-0 ruststand. Alle overige doelpunten vielen uit strafcorners. Het tweede doelpunt verdween via de onderkant van de lat in het net, het derde en vierde doelpunt gingen hard en laag achter keeper Jan van den Berg.

Na de rust beet Hoogeveen meer van zich af en werd spits Martijn de Bondt vaker gevonden, maar echte grote kansen bleven uit. Leeuwarden leunde ietwat achterover en wachtte op fouten van de tegenstander. De 5-0 viel wederom uit een strafcorner, die hard en laag werd verzilverd.

Hoogeveen ging in het laatste kwartier op zoek naar de eretreffer, zonder resultaat. Leeuwarden strafte de ruimte wel keihard af en liep uit naar een geflatteerde 8-0 overwinning.

Dit was de laatste wedstrijd voor de winterstop voor de Hoogeveense Hockeyheren. Vanaf aanstaande zondag staan de mannen alweer in de zaal met wedstrijden tegen Roden om 14:50 uur en Dash (Hoogezand) om 16:30 uur. De eerste speelronde vindt plaats in sporthal de Hullen in Roden.

Vorig seizoen behaalden de heren in de zaal een knappe tweede plaats en liepen in de nacompetitie net promotie mis naar de hoogste klasse van het noorden. Dit zaalseizoen gaat men wederom voor de bovenste twee plaatsen. Naast tegenstanders Roden en Dash treffen de Hoogeveners wederom Graspiepers, Steenwijk, Assen en Leeuwarden.22-11-2015
Online

Heren 1 HHC spelen gelijk in doelpuntenfestijn.

Hoogeveen- De Heren 1 van de Hoogeveense Hockeyclub hebben in een knotsgekke wedstrijd met 6-6 gelijk gespeeld tegen de Graspiepers uit Drachten. Koen Dunsbergen en Martijn de Bondt hadden een groot aandeel in de score middels twee doelpunten. Ook Jonathan was aanvallend op dreef en verzorgde drie assists deze wedstrijd.


Hoogeveen begon erg slecht en ongeconcentreerd aan deze wedstrijd, waarbij de gasten uit Drachten al binnen tien minuten uitliepen naar een 0-3 voorsprong. Na een kwartier spelen leek Hoogeveen wakker te zijn geschud en deed iets terug, 1-3. Doelpunten maker Erwan Coq rondde een lange aanval af bij de tweede paal. De Graspiepers brachten de marge even later toch weer op drie door een strafcorner te verzilveren.


Hoogeveen vond vlak voor de rust zijn tweede doelpunt via Carlo Mulder. Een fraai backhandschot verdween hard en laag onder de Drachtense goalie door en bracht daarmee de ruststand op 2-4.


Na de pauze kwam Hoogeveen helemaal terug in de wedstrijd. Allereerst was het Koen Dunsbergen die de aansluitingstreffer produceerde en het geloof in een goede afloop van de wedstrijd voor de thuisploeg alleen maar versterkte. Vooral Martijn de Bondt liet in de tweede helft van zich spreken. Binnen tien minuten bracht hij zijn team van een 3-4 achterstand op een 5-4 voorsprong.


De Graspiepers werden in het zadel geholpen door slecht uitverdedigen van Hoogeveen waardoor een kwartier voor tijd de 5-5 op het scorebord verscheen. In de daaropvolgende aanval soleerde de rechter middenvelder van de gasten vier spelers voorbij en rondde slim af in de korte hoek. Koen Dunsbergen scoorde zes minuten voor tijd zeer terecht de 6-6 eindstand. Dat de score nog veel hoger had kunnen liggen voor beide teams blijkt wel uit het feit dat zowel Tim Luursema (Hoogeveen) als de linksback van De Graspiepers een bal uit de bovenhoek tikten.


Aanstaande zondag staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Hoogeveen gaat dan op bezoek bij nummer twee Leeuwarden.


15-11-2015
Online

Heren 1 HHC ruim onderuit tegen Almelo.

Almelo- In de uitwedstrijd tegen koploper Almelo, heeft de Heren 1 van de Hoogeveense Hockeyclub een ruime nederlaag geleden. Na een 5-0 ruststand voor de thuisploeg, liep het na rust uit naar een 11-0 overwinning.

In het lustrumweekend van Almelo, dat zijn 90 jarig bestaan vierde dit weekend, had Hoogeveen helemaal niets in te brengen. De eerste vijf minuten ging het spel nog wel op en neer en verdienden beide teams twee strafcorners. De corners van Almelo misten de richting en die van Hoogeveense zijde werden gekeerd door de keeper van Almelo.

Vooral aanvallend was het verschil erg groot tussen beide teams. Almelo schakelde veel tussen de linies en zorgde zo voor veel gevaar voor het doel van keeper Jan van den Berg. De thuisploeg scoorde veelal uit veld doelpunten, waarbij Hoogeveen elke keer net een stapje te laat was. Almelo stond na een kwartier spelen op een 2-0 voorsprong beide goals werden slim afgemaakt door de spits van de thuisploeg.

Hoogeveen probeerde van alles, maar kon geen echte vuist maken in deze wedstrijd. Enkele veelbelovende aanvallen strandden in de laatste fase. Almelo bleef snel in de omschakeling en liep uit naar een comfortabele 5-0 ruststand.

In de tweede helft probeerde Hoogeveen met gesloten linies de stand niet te hoog op te laten lopen, maar nadat Almelo nog driemaal trefzeker was, werden de ruimtes weer veel te groot en liep het "jarige” Almelo uit naar een duidelijke 11-0 overwinning. Het elfde doelpunt was werkelijk de kers op de taart. Een hard schot uit een strafcorner eindigde in de kruising.

Aanstaande zondag spelen de heren een thuiswedstijd tegen De Graspiepers uit Drachten. Deze wedstrijd begint om 14:30 uur aan de Sportlaan te Hoogeveen.1-11-2015

Zwaarbevochten zege Heren 1 HHC op Quick Stick.

Heerenveen - De heren 1 van de Hoogeveense Hockeyclub hebben een zwaarbevochten zege geboekt tegen Quick Stick uit Heerenveen. Na een vroege achterstand ging Hoogeveen met 1-3 de rust in. Halverwege de tweede helft werd het 1-4 en leek de wedstrijd beslist. Quick Stick speelde alles of niets en kwam nog terug tot 3-4, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam het team uit Heerenveen niet.

Deze wedstrijd was extra belangrijk voor Quick Stick. Het team staat na zes wedstrijden nog op nul punten terwijl Hoogeveen al vier punten bij elkaar heeft gespeeld. Hoogeveen speelde deze wedstrijd met een andere keeper, Robert Jan de Jong nam de plaats in van Jan van den Berg.

Hoogeveen kreeg al snel twee strafcorners die via Jonathan Kruk en Martijn de Bondt niets opleverden. Ook Quick Stick verdiende slim een strafcorner doordat een bal boven op de lijn van de cirkel tegen een Hoogeveens voetje kwam. Het schot was keeper De Jong te machtig waardoor de thuisploeg na acht minuten spelen aan de leiding kwam.

Hoogeveen rechtte de rug en kreeg veel meer grip op de wedstrijd. Vanuit een gesloten verdediging werden de snelle aanvallers Koen Dunsbergen, Carlo Mulder en Martijn de Bondt vaak bereikt en verdiende Hoogeveen twee minuten na de openingstreffer een strafcorner. Een sleeppush van Jonathan Kruk verdween hard en hoog in de touwen, 1-1.


Quick Stick liet veel gaten vallen in de verdediging dat Hoogeveen er lustig op los kon counteren. Een aanval over de rechterkant van het veld startte bij Kruk. Zijn pass over veertig meter bereikte Erwan Coq die de meegelopen De Bondt niet over het hoofd zag. Zijn schot ging onder de Heerenveense keeper door en bracht zo Hoogeveen al snel aan de leiding.

De thuisploeg wilde wel aanvallen, maar maakte veel te veel fouten in de opbouw. Martijn de Bondt kon keer op keer in de diepte weggestuurd worden. Tot drie maal toe kwam hij één op één met de keeper, alleen zijn laatste poging rondde hij doeltreffend af. Hij bracht daarmee de ruststand wel op 1-3.

De tweede helft bleef Hoogeveen via het zelfde strijdplan spelen. Quick Stick speelde veel meer op de aanval middels een 3-3-4 opstelling na de rust. Het zette de verdediging van Hoogeveen wel iets meer onder druk maar echt grote kansen kwamen er nog niet. Carlo Mulder werd in de vijftigste minuut andermaal diep gestuurd. Via een knappe individuele actie verschalkte hij twee verdedigers evenals de keeper en bracht de stand op 1-4.

Quick Stick zocht nog meer de aanval en kwam snel op 2-4 middels een slim lobje over keeper De Jong heen. De aansluitingstreffer voor de rode lantaarndrager kwam tien minuten voor tijd, maar Hoogeveen hield knap stand en zag zelfs een treffer van aanvoerder Tim Luursema afgekeurd worden vlak voor tijd.

De volgende wedstrijd is op 15 november in Almelo.

18-10-2015
Online
Heren 1 HHC verliest ruim van Twente.
Hoogeveen - De Heren 1 van de Hoogeveense Hockeyclub hebben in de thuiswedstrijd niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Twente. Waar koploper Ares een paar weken geleden niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel, liet Twente er geen gras over groeien. Bij rust was het al 0-5 voor de gasten uit Hengelo. In de tweede helft liep de stand op naar 0-8. Hoogeveen redde in de allerlaatste minuut nog de eer, 1-8.

Het klassenverschil tussen de oostelijke en de noordelijke ploegen wordt steeds beter zichtbaar in de 3e klasse. Alle teams uit het oosten bezetten de plaatsen één tot en met vijf en de zes noordelijke teams zullen de strijd tegen degradatie met elkaar aangaan.

Ook in deze wedstrijd tussen Hoogeveen en Twente was vanaf minuut één te zien dat de gasten qua snelheid, techniek en kracht voor liggen op Hoogeveen. De thuisploeg kreeg weliswaar de eerste kans van de wedstrijd. Een lange bal van achteruit bereikte Koen Bouwmeester aan de linkerkant van het veld, zijn schot bracht de keeper van Twente echter niet in verlegenheid.

Hoogeveen kreeg in de zevende minuut een bittere pil te slikken. Keeper Jan v/d Berg kwam één op één te staan met de spits van Twente. Zijn sliding raakte niet de bal maar vol de speler. De scheidsrechter legde de bal op de stip en Hoogeveen moest 10 minuten met een man minder spelen. Bert Jan Mulder ging als veldspeler proberen de strafbal te keren, dit leek in eerste instantie te lukken maar hij had te vroeg bewogen op de lijn. In de herkansing faalde de aanvoerder van Twente niet, 0-1.

In de tien minuten zonder keeper en in ondertal wist Twente nog eenmaal trefzeker te zijn, wat de hoop aan Hoogeveense zijde op punten nog niet liet vervliegen. Nadat het team weer compleet was leek het de aansluitingstreffer te gaan maken. Schoten van Martijn de Bondt en Koen Dunsbergen leverden niets op. Waar Hoogeveen het lastig heeft met scoren, liep Twente makkelijk uit naar een 0-5 ruststand.

In de tweede helft strooiden de scheidsrechters iets meer met kaarten om de wedstrijd kort te houden. Twente speelde een vijftal minuten met tien man, maar Hoogeveen kreeg te maken met een onnodige tweede gele kaart waardoor de thuisploeg 25 minuten met een man minder verder moest. In de laatste 12 minuten liep Twente uit naar een 0-8 voorsprong. Hoogeveen redde in de laatste minuut nog de eer. Een schot van Martijn de Bondt kon nog worden gered maar in de rebound was het Bert Jan Mulder die raak schoot.

Zondag 1 november treedt Hoogeveen aan in Heerenveen tegen hekkensluiter Quick Stick.

11-10-2015
Online

Heren 1 HHC onderuit tegen Assen.

Assen- De Heren 1 van de Hoogeveense hockeyclub hebben een 2-0 nederlaag geleden in de enige Drentse derby die de 3e klasse kent. In en tegen HVA uit Assen hielden beide teams elkaar in evenwicht in de eerste helft. In de tweede helft kwam HVA aan de leiding uit een strafcorner. Hoogeveen drong nog wel aan, maar kreeg een kwartier voor tijd nog een doelpunt te verwerken en kwam deze tegenslag niet meer te boven.

Na de winst van vorige week tegen Steenwijk (4-1) wilde Hoogeveen de stijgende lijn door zetten tegen oude bekende Assen. Beide teams zaten vorig seizoen in de 4de klasse, waarin Hoogeveen kampioen werd en Assen promoveerde via de nacompetitie. Vorig seizoen eindigden beide wedstrijden tussen Hoogeveen en Assen in een 2-2 gelijkspel.

Hoogeveen startte de wedstrijd zonder vaste basisspelers Martijn de Bondt en Tim Luursema en dat bleek achteraf een groot gemis. Vooral aanvallend was HVA veel gevaarlijker dan Hoogeveen. In de eerste helft kreeg de thuisploeg enkele kansen uit een strafcorner en leek men ook aan de leiding te komen. De rechteraanvaller van HVA kon alleen op keeper Van den Berg afgaan, deze verwerkte de bal half hoog en raakte daarbij de voet van de spits die wel koelbloedig afrondde maar de arbitrage ontging de overtreding niet.

Hoogeveen stelde hier één strafcorner tegenover, het schot van Jonathan Kruk werd gered door de Keeper.

In de tweede helft kregen beide teams kans op de openingstreffer. Zo kwam Koen Bouwmeester één-op-één tegenover de keeper van Assen. Hij werd knap naar de buitenkant gedreven en kon zo geen kansrijke voorzet geven. HVA kwam uit een strafcorner aan de leiding, een laag aangesleepte bal kon nog net worden geraakt door de Hoogeveense goalie, maar verdween in het uiterste hoekje van het doel. In het vervolg van de tweede helft probeerde Hoogeveen het wel, maar echt grote kansen bleven uit. Dat het een kwartier voor tijd ook nog 2-0 werd, liet zien dat Hoogeveen toch wel zijn twee vaste basisspelers mistte.

Aanstaande zondag speelt Hoogeveen een thuiswedstrijd tegen Twente. De wedstrijd begint om 14:30 uur aan de Sportlaan.

 


4-10-2015
Online

Heren 1 HHC pakt volle winst tegen Steenwijk.

Steenwijk - Na het knappe resultaat van vorige week tegen Ares (1-1) traden de Heren 1 van de Hoogeveense hockeyclub afgelopen zondag aan tegen Steenwijk. In een zeer enerverend duel was Hoogeveen duidelijk de beste. Na een vroege 1-0 achterstand lieten de Hoogeveners duidelijk zien dat zij in de derde klasse thuis horen en liepen uit naar een 3-1 voorsprong bij rust. In de tweede helft kwam Hoogeveen al snel op 4-1 en liet de volle winst niet meer uit de handen glippen.

De eerste kans van de wedstrijd was gelijk raak voor Steenwijk. Uit een strafcorner rolde de bal ietwat ongelukkig onder keeper Van den Berg door en zette daarmee de thuisploeg op 1-0. Hoogeveen rechtte al snel de rug en kreeg enkele strafcorners. De tweede strafcorner was uiteindelijk doeltreffend. Een slimme slagbeweging van Jonathan Kruk bracht beide teams weer in evenwicht. De gasten lieten Steenwijk het spel maken en reageerden op de vele fouten die de thuisploeg maakte. Meerdere malen kwam Carlo Mulder goed door aan de rechterkant van het veld en gaf halverwege de eerste helft Thijs Bokslag een niet te missen kans. Zijn backhandschot bracht Hoogeveen aan de leiding.

Steenwijk wilde wel, maar liep meerdere malen in het mes van Hoogeveen. De geboden ruimte achter de verdediging werd veelvuldig gebruikt. Bij één van deze uitbraken kwam Erwan Coq goed door vanaf het middenveld en zette Martijn de Bondt in scoringspositie. Ook hij verschalkte de keeper van Steenwijk met een backhandschot, 1-3.

In de tweede helft liep Hoogeveen uit naar een 1-4 overwinning. De sterk spelende Koen Dunsbergen sneed naar binnen vanaf links en rondde een lange aanval knap af. Steenwijk speelde vooral tegen zichzelf en moest zelfs een aantal terechte kaarten ontvangen voor commentaar op de leiding.

Aanstaande zondag speelt Hoogeveen wederom een uitwedstrijd. Nu zullen zij aan moeten treden tegen HVA uit Assen. De wedstrijd begint om 14:45 uur. Beide teams staan op de gedeelde 7de plaats met 4 punten uit 4 wedstrijden.

 


27-9-2015

Heren 1 HHC speelt knap gelijk tegen koploper Ares.

Hoogeveen- De heren 1 van HHC hebben gelijkgespeeld tegen koploper en titelkandidaat Ares uit Apeldoorn. Robert Roos leek lange tijd het goudhaantje te worden voor Hoogeveen, maar koploper Ares kwam 2 minuten voor tijd toch nog langszij.

Na de nederlaag van vorige week tegen Drienerlo wist Hoogeveen wat het zich te doen stond. Zich revancheren en de eerste punten van dit seizoen binnen te gaan halen. Tegenstander Ares had een vliegende start en begon de competitie met twee overtuigende overwinningen.

Hoogeveen begon de wedstrijd zonder vaste krachten Maarten Keijer en Koen Bouwmeester, maar Thijs van Schaik vulde prima dit gat op het middenveld op. Ares startte de wedstrijd met volle druk en kreeg in de eerste helft enkele grote kansen. Zo redde keeper Van den Berg op een lobje en Hoogeveen had ook tot tweemaal toe het nodige geluk doordat Ares vlak voor het doel een overtreding nodig had om de bal te controleren. Daardoor gingen beide teams rustten met 0-0.

De tweede helft werd een echte strijd waarbij Hoogeveen verrassend de grootste kansen kreeg. Ares, de degradant uit de 2de klasse van vorig seizoen had het erg lastig met buitenspelers Carlo Mulder en Koen Dunsbergen. Hoogeveen kwam na vijftig minuten spelen aan de leiding. Dunsbergen stuurde Mulder weg aan de rechterkant van het veld. Hij kon alleen op de keeper van Ares af gaan. Mulder zag Robert Roos bij de tweede paal staan zijn pass leek te scherp maar Roos verzilverde zijn eerste balcontact gelijk in een doelpunt.

Hoogeveen kreeg kansen om de score te verdubbelen. Uit een strafcorner schoot Jonathan Kruk knap in, maar de keeper bracht redding op de lijn. Ares voerde de druk op en wilde koste wat het kost niet met een nederlaag terug keren. Hoogeveen had de zaken goed op orde in de verdediging maar moest in de voorlaatste minuut toch de gelijkmaker incasseren. Goed doorgaan over de linkerkant van het veld bereikte uiteindelijk Ares speler Bart Wortelboer. Zijn schot ging hard en half hoog achter keeper Van den Berg die geen zicht had op de situatie vanwege de overvolle cirkel.

Hoogeveen had de winst voor het grijpen maar is erg tevreden met dit gelijkspel tegen een favoriet voor de titel. Met deze winst stijgen de heren twee plaatsen en laten Quick Stick en Steenwijk voor dit moment achter zich. Volgende week gaan de Heren 1 van HHC op bezoek bij Steenwijk.

 


21-9-2015
Online


Drienerlo is maatje te groot voor Heren 1 HHC

Hoogeveen - In het weekend waarin de Hoogeveense Hockeyclub haar 50-jarig bestaan vierde, moest de wedstrijd tussen de Heren 1 en Drienerlo de kers op de taart worden.

Desalniettemin haalden de gasten uit Enschede flink uit en vertrokken met de volle winst. Bij rust stond het al 0-4, na de rust liep het ervaren derde klasse team uit naar de dubbele cijfers: 0-10. Waar Hoogeveen vorige week tegen Zutphen nog aardig in de buurt bleef qua stand en kansen, was het dit weekend geheel anders. Drienerlo liet duidelijk zien waar de zwakke plekken liggen van de tegenstander en bleek erg effectief in de omschakeling.

Strafcorner

De 0-1 viel uit een standaardsituatie. Een strafcorner werd hard en iets boven de grond ingeslagen richting keeper Jan van den Berg. Hij kreeg zijn stick er nog tegenaan maar zag de bal toch achter hem in het net verdwijnen. Hoogeveen deed zichzelf net als vorige week aanvallend veel te kort. Zo faalde men 1-op-1 met de keeper andermaal en ook werden enkele strafcorners niet verzilverd. Drienerlo bleef volharden in het eigen spel met hoge druk en de snelle spelverplaatsingen. Op deze manier werd de Hoogeveense verdediging af en toe dol gedraaid, voornamelijk door de twee snelle spitsen. Dat de thuisploeg met 0-4 de rust haalde was helemaal geen schande tegen dit geroutineerde team.

Hoge druk

De tweede helft startte Hoogeveen met hoge druk en kreeg daardoor iets meer vat op de wedstrijd. Dit resulteerde in een grote kans voor Martijn de Bondt maar zijn bal verdween naast. De laatste 20 minuten van de wedstrijd schakelde Drienerlo een versnelling hoger en liep uit naar een 0-10 overwinning.
Volgende week staat er andermaal een thuiswedstrijd op het programma tegen het nog ongeslagen Ares uit Apeldoorn. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

 

 

 


14-9-2015
Online:

Na het kampioenschap van vorig seizoen kwamen de heren 1 van de Hoogeveense Hockeyclub zondag voor het eerst sinds 15 jaar weer uit in de derde klasse. In de openingswedstrijd van dit seizoen was Zutphen met 0-3 te sterk.

De gasten gingen rusten met een 0-1 voorsprong, en liepen in de tweede helft uit naar een iets te ruime overwinning.

Subtop van derde klasse

Hoogeveen kon zich met deze tegenstander gelijk meten met de subtop van de derde klasse. In het begin van eerste helft was het verschil tussen beide teams goed te zien. Zutphen had het meeste balbezit en Hoogeveen was genoodzaakt tot verdedigen. Na twintig minuten spelen kwamen de gasten aan de leiding. De eerste grote kans werd meteen verzilverd. Een aanval over de rechterkant van het veld bereikte uiteindelijk de spits van Zutphen. Middels een slimme beweging verschalkte hij keeper Van den Berg en kon makkelijk afronden.

Strafcorner

Na de voorsprong voor de gasten gooide Hoogeveen wat meer schroom van zich af. Koen Bouwmeester kwam na een snelle één twee ineens 1-op-1 te staan met de uitstekende keeper van Zutphen. Zijn schot ging recht op de keeper af en kon worden gered. Vlak voor de rust kreeg de thuisploeg nog een grote kans uit een strafcorner. Het schot van Martijn de Bondt ontbeerde kracht,waardoor Hoogeveen met een nipte achterstand ging rusten.

Slordig

De tweede helft bleef de passing van Zutphen wat slordig waardoor Hoogeveen meer kansen kreeg om de verdedigende stellingen te verlaten. Er werden enkele strafcorners verdiend, maar schoten van Jonathan Kruk en een Carlo Mulder werden fraai uit de bovenhoek getikt. Waar Zutphen de eerste helft meer balbezit had, was dat in de tweede helft een stuk minder waardoor het team genoodzaakt was, om op de counter te spelen. Een onderschepping op het middenveld leverde een grote kans op voor de gasten, maar keeper Van den Berg kon redding brengen. In de rebound kwam de aanvoerder van Zutphen aan de bal en hij schoot de gasten vanuit een schier onmogelijke hoek op 0-2.

Hoogeveen zette de tegenstander nog eerder onder druk en kreeg de nodige kansen om terug te komen in de wedstrijd. Tim Luursema zag een schot gekeerd, evenals Erwan Coq kreeg de bal niet achter de goalie van Zutphen.

Koud kunstje

Tien minuten voor tijd gooiden de gasten de wedstrijd in het slot. De spits van Zutphen kon alleen op Van den Berg af, liep om de keeper van Hoogeveen heen, waarbij hij overigens wel een overtreding maakte door hard de stick van de goalie te raken. De bal in het lege doel werken was een koud kunstje.

 

7-6-2015
Online


Hardenberg - Na het ongeslagen binnenhalen van het kampioenschap door de Heren 1 van HHC vorige week, was nummer twee Hardenberg afgelopen zondag nipt te sterk door met 1-0 van Hoogeveen te winnen.

In een gelijk opgaande wedstrijd waarbij Hoogeveen wel de betere kansen kreeg, was het de thuisploeg die vlak voor tijd Hoogeveen voor de eerste keer met lege handen liet staan deze competitie.

Vol op de counter
Hoogeveen speelde deze wedstrijd vol op de counter maar kreeg veel meer kansen dan Hardenberg. Zo mocht Jordy Otten tot tweemaal toe aanleggen uit een strafcorner maar keeper Karsten Roelfsema bleek een niet te passeren horde deze middag. Na ongeveer een kwartier spelen kreeg de thuisploeg de eerste grote kans. Bij een actie over de rechterkant werd Hardenberg speler Wouter Verlaan hard op de stick geslagen en hij verdiende daarmee een strafcorner. Uit deze corner leek een doelpunt te gaan vallen, ware het niet dat de linkerspits in zijn actie de bal controleerde met de voet.

Hetzelfde spelbeeld
De rest van de eerste helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Hardenberg mocht het spel maken en Hoogeveen reageerde daar op. Vlak voor rust kreeg Hoogeveen uit een strafcorner de grootste kans om op voorsprong te komen. Een corner over veel schijven kwam terecht bij Carlo Mulder, zijn schot verschalkte de keeper maar aanvoerder Jaurik Roelfsema van Hardenberg bracht op de lijn redding.

De tweede helft speelde Hoogeveen wat verder naar voren en bracht Martijn de Bondt in als diepere spits. Door deze verandering kreeg Koen Bouwmeester als spelmaker veel meer ruimte. Een backhandschot van Carlo Mulder werd fraai uit de bovenhoek gered door de goalie van Hardenberg. En aan de andere kant moest keeper Jan van den Berg een sleeppush ook uit de bovenhoek tikken.

Kwartje valt verkeerde kant op
Het leek uit te lopen op een gelijkspel. Toch bleek dit uiteindelijk anders te lopen voor Hoogeveen en viel dit keer het kwartje de andere kant op, want vier minuten voor tijd ging de linksbuiten van Hardenberg op avontuur. Via de voeten van een verdediger van Hoogeveen kreeg hij de bal weer wat gelukkig in zijn bezit en deze faalde één op één met Van den Berg niet. Hoogeveen zette nog wel aan en verdiende nog een strafcorner vlak voor tijd. Martijn de Bondt schoot deze bal een metertje naast het doel.

Successeizoen zit erop
Door deze overwinning van Hardenberg zijn zij uiteindelijk tweede geworden achter Hoogeveen en gaat Hardenberg proberen promotie te bewerkstelligen in de nacompetitie. Voor Hoogeveen zit het successeizoen erop en zal men volgend seizoen voor het eerst in vijftien jaar weer in de derde klasse uitkomen.

31-5-2015
Online


Heren 1 HHC ongeslagen kampioen na winst op HCSO.

Hoogeveen- Met nog één speelronde te gaan hebben de heren 1 van de Hoogeveense Hockeyclub het kampioenschap binnen gehaald. Door een 8-3 overwinning op HCSO uit Stadskanaal keren de mannen sinds vijftien jaar weer terug in de derde klasse. Halverwege het seizoen stond Hoogeveen voor het eerst alleen bovenaan de ranglijst en hebben de koppositie ongeslagen weten te behouden.

Slapjes
Hoogeveen begon de wedstrijd tegen HCSO wat slapjes en kwam binnen vijf minuten op achterstand. Vanaf het beginsignaal lieten de gasten uit Stadskanaal het initiatief aan Hoogeveen maar sloegen bij de eerste counter gelijk toe.

Aanvoerder Tim Luursema bracht Hoogeveen binnen tien minuten weer langszij door een fraaie solo langs vier spelers doeltreffend af te ronden. Hiermee leek de lichte spanning voor het aanstaande kampioenschap ook gelijk af te nemen en werd de passing gelijk veel nauwkeuriger.

Voorsprong
Na twintig minuten spelen bracht Antoine Veringa, Hoogeveen op een 2-1 voorsprong. Een lange aanval door de as van het veld kon bij de tweede paal slim worden verlengd door Veringa die daarmee zijn eerste van de middag mocht aantekenen. HCSO bleef spelen op de counter maar deze werden al vroeg in de kiem gesmoord. Jordy Otten scoorde vijf minuten voor de rust uit een strafcorner zijn vijfde treffer van het seizoen. HCSO kwam na de 3-1 nog wel gevaarlijk opzetten, maar vond tot tweemaal toe keeper Jan van den Berg op hun weg.

Na rust gingen de gasten uit Stadskanaal veel aanvallender spelen waardoor de snelle vleugelspitsen, Carlo Mulder en Thijs Bokslag veel meer ruimte kregen. Door deze ruimte goed te benutten verdiende Hoogeveen een strafbal. Dit buitenkansje werd verzilverd door Bert Jan Mulder en bracht Hoogeveen daarmee op 4-1.

Traktatie
Hierna werd het publiek getrakteerd op snelle aanvallen van Hoogeveen waarbij het vijfde doelpunt van de thuisclub een fraaie was. Veringa sloeg in de rebound een half hoge bal knap uit de lucht in het dak van het doel. Ook Martijn de Bondt pikte zijn doelpuntje mee deze middag, bij een aanval over de rechterkant verlengde hij de bal via de binnenkant van de paal tot doelpunt.

Na de 6-1 leek de pijp een beetje leeg bij de aanstaande kampioen. HCSO kreeg binnen vijf minuten drie grote kansen, waarbij de laatste kans uiteindelijk ook de Hoogeveense goalie te machtig was. Hierna zette Hoogeveen nog even aan en liep via nog een strafbal van Bert Jan Mulder en andermaal een halve volley van Veringa uit naar 8-2. Dat HCSO in de laatste minuut nog 8-3 maakte deed niets af aan de feestvreugde die uitbarstte na het laatste fluitsignaal.

Laatste wedstrijd
Hoogeveen speelt volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen Hardenberg. Voor Hoogeveen staat er prestige op het spel om ook in de laatste wedstrijd ongeslagen te blijven. Hardenberg vecht nog voor de tweede plaats. De wedstrijd begint om 14:30 uur op Sportpark De Boshoek in Hardenberg.
2015-05-28 (voorbeschouwing)


Online

 

Heren 1 HHC hebben kampioenschap voor het grijpen.

Aanstaande zondag spelen de Heren 1 van de Hoogeveense Hockey club in de één na laatste speelronde tegen HCSO uit Stadskanaal. Bij winst van de Hoogeveners is het kampioenschap een feit. Mocht het een gelijkspel worden, dan kan zeer waarschijnlijk alsnog de kurk van de fles want het doelsaldo van HHC is met 22 doelpunten in het voordeel van de Hoogeveners. De wedstrijd van zondag 31 mei begint om 14.30 uur aan de Sportlaan te Hoogeveen.

 

Seizoen
Waar Hoogeveen eerder dit seizoen al een ticket voor de nacompetitie kon grijpen ging het toen helemaal mis door in de voorcompetitie tweemaal op rij te verliezen van Salland en Hardenberg. Maar in de reguliere competitie hebben de hockeyheren nog geen wedstrijd verloren en staan ze daardoor vijf punten los op nummer twee Emmen en zes punten voor op HVA uit Assen.

Hoogeveen speelt aanstaande zondag tegen rode lantaarndrager HCSO die dit seizoen niet verder kwamen dan drie gelijke spelen. De uitwedstrijd in Stadskanaal werd overtuigend gewonnen door de mannen van coach Francoise de Die le Clerq. Zij heeft het team binnen drie jaar opgebouwd naar een team dat meespeelt voor de titel en ze wil volgend seizoen een stapje hogerop door een steady middenmoter te worden.

Verloren
Hoogeveen heeft dit seizoen weinig punten verloren tegen de teams buiten de top 3. En in de belangrijke wedstrijden tegen Emmen en HVA Assen werd er in de eerste helft van de competitie tweemaal gelijk gespeeld, echter werd er in de tweede helft van de competitie in de uitwedstrijd bij Emmen knap gewonnen met 3-4. Dat HVA nog een puntje afsnoepte van Hoogeveen betekende dat de Hoogeveners niet al in de vorige speelronde kampioen geworden zijn.

Aanstaande zondag is het team zo goed als compleet. Alleen Robert Roos ontbreekt wegens werkverplichtingen. Mocht er gewonnen worden, dan is HHC voor het eerst weer kampioen bij de Heren senioren sinds vijftien jaar. De heren nodigen alle supporters natuurlijk uit om hen aan te komen moedigen vanaf 14:30 uur aan de Sportlaan 5.


2015-04-26
Online

Heren 1 HHC houden HVA Assen op afstand.

Hoogeveen- In een wedstrijd met twee gezichten hebben Hoogeveen en HVA uit Assen met 2-2 gelijk gespeeld. Na een sterke eerste helft leidde Hoogeveen met 2-0 bij de rust. In de tweede helft zette HVA volledige druk naar voren en kwam daardoor geheel terug in de wedstrijd, maar verder dan een puntendeling kwamen beide teams niet, 2-2.

Bij winst van Hoogeveen deze middag zou het officieus kampioen kunnen worden. HVA kreeg vanaf het begin het initiatief en kon daar maar lastig mee omgaan. Na tien minuten spelen kwam de thuisploeg aan de leiding.
Een actie over de linkerkant van het veld kwam via Koen Bouwmeester voor het doel, waar Antoine Veringa met een buikschuiver de bal achter de Assense goalie werkte.

Gedurende de eerste helft had Hoogeveen het beste van het spel en kwam HVA één keer door de compacte verdediging heen van de thuisploeg. De gasten kwamen ook tot scoren maar dat doelpunt werd afgekeurd.
Met nog een kwartier te spelen in de eerste helft kwam Carlo Mulder in balbezit. Via een bekeken backhand schot verdubbelde hij de voorsprong voor de Hoogeveners.

Na de rust zette de gasten alles op alles om de laatste kans op de titel levend te houden. Door middel van 3 spitsen continu rond de cirkel van Hoogeveen te houden, werden de ruimtes erg groot en maar lastig te belopen waardoor HVA meer in hun eigen spel kwam.

Echte uitgespeelde kansen kwamen er niet maar HVA verdiende maar liefst zes strafcorners in de tweede helft. De eerste twee daarvan werden gepromoveerd tot een doelpunt. Bij het eerste doelpunt raakte keeper Jan van de Berg ietwat ongelukkig de bal waardoor hij in de korte hoek verdween. En het tweede Assense doelpunt werd van richting veranderd en ging via de onderkant van de lat over de doellijn.

Hoogeveen was nog éénmaal dichtbij de overwinning maar dat schot kon worden gered. Drie minuten voor tijd was de grootste kans op de overwinning toch voor HVA. Een strafcorner werd half hoog richting de rechterhoek gepusht maar daar redde Bert Jan Mulder met een goede reflex het punt voor Hoogeveen.

Door deze puntendeling staat Hoogeveen nog steeds zes punten voor op HVA uit Assen en 5 punten op de nieuwe nummer twee Emmen. Door de vele feestdagen staat de volgende wedstrijd van Hoogeveen pas gepland op 31 mei. Dan is hekkensluiter HCSO uit Stadskanaal de tegenstander om 14:30 uur aan de Sportlaan. Bij winst is het kampioenschap voor Hoogeveen zo goed als zeker binnen.

2015-04-12
Online


Heren 1 HHC boeken ruime overwinning op Salland.

Hoogeveen- Met een ruime 5-1 overwinning op laagvlieger Salland is Hoogeveen nog altijd ongeslagen dit seizoen. Na een stroeve eerste helft leidde Hoogeveen wel met 2-1 bij de rust. In de tweede helft kwamen de gasten amper nog aan aanvallen toe en hield de thuisploeg de belangrijke drie punten in eigen huis.

Op voorhand mocht er een overwinning verwacht worden tegen Salland, toch heeft Hoogeveen het vaak lastig met ploegen die spelen op de counter. Hoogeveen kwam na een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong. Een individuele actie van Antoine Veringa resulteerde in een zeer fraai backhand schot dat eindigde in de kruising achter de goalie van Salland.

Binnen luttele minuten kon Hoogeveen alweer opnieuw beginnen. Het team leek even niet bij de les waar Salland goed van profiteerde. Een aanval over de rechterkant van het veld kwam uiteindelijk uit op de kop van de cirkel waar een schot gelost werd, keeper Van den Berg redde deze inzet maar in de rebound was hij kansloos, 1-1.

De thuisploeg speelde wat ongelukkig in de passing en had moeite elkaar te vinden. Dit kwam mede doordat Salland de linies goed gesloten hield. Tien minuten voor de rust kwam Hoogeveen toch weer aan de leiding.Uit een van de verdiende strafcorners was het Erwan Coq die in de rebound hard raak schoot. De 2-1 betekende ook de ruststand.

Na de rust zette Hoogeveen gelijk hoge druk waardoor Salland het opbouwen totaal onmogelijk werd gemaakt. Toch duurde het nog een kwartier voordat de voorsprong uitgebreid kon worden. Een snelle aanval over de linkerkant via Thijs Bokslag, Jonathan Kruk en Koen Bouwmeester leverde een honderd procent kans op voor Carlo Mulder. Hij liet het buitenkansje niet liggen en scoorde in de korte hoek.

Spits Antoine Veringa bracht Hoogeveen helemaal in veilige haven door de 4-1 voor zijn rekening te nemen. Hij omspeelde de keeper en scoorde in de lange hoek. Dit was zijn laatste actie van de wedstrijd. Zijn publiekswissel bracht Robert Roos binnen de lijnen, die drie minuten voor tijd ook nog zijn goaltje mee mocht pikken.

Door deze winst staat Hoogeveen zes punten voor op nummer twee HVA uit Assen. Echter heeft Hoogeveen wel twee wedstrijden meer gespeeld. Aankomend weekeinde is Hoogeveen vrij en gaat HVA op bezoek bij Salland in Raalte. Op zondag 26 april staat dan de topper tussen beide teams op het programma in Hoogeveen. Mocht Hoogeveen die wedstrijd winnen dan komt de titel erg dichtbij.

 


2015-03-29
Online

 

 

Heren 1 HHC pakken volle winst in topper tegen Emmen.

Emmen - Na het onnodige puntverlies van vorige week tegen Eemsmond stond deze week de topper tegen Emmen op het programma voor de Heren 1 van de Hoogeveense hockeyclub. Hoogeveen startte de wedstrijd erg sterk en kwam binnen een kwartier op een 0-2 voorsprong. Nog voor de rust counterde Emmen zich geheel terug in de wedstrijd, 2-2. Na de rust kwam Hoogeveen wederom aan de leiding, weer was het de thuisploeg die zich weer terug in de wedstrijd knokte. Daar was dan toch Jonathan Kruk die met zijn schot de overwinning binnensleepte voor Hoogeveen.

Hoogeveen is nog steeds de koploper maar zag HVA uit Assen vorige week twee punten dichterbij komen waardoor zij nog drie punten achterstaan op Hoogeveen met een wedstrijd minder gespeeld. Emmen als nummer drie draait na de winterstop wat stroever met twee nipte verliespartijen. In deze Drentse derby heeft Hoogeveen het altijd lastig waarbij het thuisvoordeel voor Emmen zeker meespeelt, maar ook qua vechtersmentaliteit blijft de thuisploeg gaan tot aan de laatste seconde.

Hoogeveen begon deze wedstrijd met een aantal wijzigingen. Zo begon Kevin Haar in plaats van Tim Luursema, de aanvoerder had lichte rugklachten. En Koen Dunsbergen kreeg deze week de kans om vanaf het beginsignaal zijn kwaliteiten te laten zien. En dat deed hij gelijk na vijf minuten, bij de eerste kans van Hoogeveen, was het gelijk raak. Een aanval over de rechterkant bereikte deze Dunsbergen op de kop van de cirkel. Met een subtiel lobje over de uitgekomen keeper van Emmen scoorde hij zijn allereerste doelpunt voor Hoogeveen, 0-1.

Ook kans nummer twee betekende een doelpunt. Antoine Veringa ging goed door aan de linkerkant en sneed naar binnen om zo een goede schotpositie te krijgen. Zijn harde forehand schot verdween onder keeper Gilles van Emmen door en bracht Hoogeveen op een 0-2 voorsprong. Hierna volgden er nog enkele strafcorners voor de gasten maar Jordy Otten had zijn vizier niet op scherp staan.

Nog voor de rust werd Emmen sterker en sterker. Hoogeveen kwam allereerst nog goed weg doordat de laatste man van de thuisploeg een strafbal naast schoot. Emmen had deze misser al snel verwerkt en kwam uit een strafcorner op 1-2. En met nog vijf minuten te spelen in de eerste helft stond het weer helemaal gelijk. Een pijlsnelle counter werd hard en hoog binnen geslagen buiten bereik van keeper Van den Berg.

In de tweede helft golfde het spel op en neer en had Emmen iets meer de overhand. Het positieve voor Hoogeveen was dat zij veruit de beste kansen kregen. Thijs Bokslag kreeg een goede schietkans maar zag zijn schot gekeerd worden. Carlo Mulder bracht de gasten wederom aan de leiding. Een goede steekpass van Veringa zette Mulder 1-op-1 met de keeper, met één stap aan de cirkel schoot hij de bal onder Gilles door.

De spanning bleef in de wedstrijd en daardoor bleef Emmen hoop houden. Met nog acht minuten op de klok kwam de thuisploeg voor de tweede keer op gelijker hoogte. Een strafcorner kwam uiteindelijk na een aantal schijven aan bij de linkerspits. Zijn schot kon niet worden gekeerd. Emmen bleef vechten voor zijn vierde treffer maar Hoogeveen hield stand.

Vier minuten voor tijd viel de toch wel bevrijdende treffer voor Hoogeveen. Antoine Veringa maakte een lange individuele actie en kwam uit aan de rechterkant op de kop van de cirkel. Zijn schot in de verre hoek zou net naast zijn gegaan, ware het niet dat daar Jonathan Kruk als een duveltje uit een doosje de bal binnen werkte. Hoogeveen sloot de linies en gaf Emmen totaal geen ruimte meer om tot een goede schietkans te komen.

Door deze winst blijft Hoogeveen aan kop en zag ook HVA uit Assen dit weekend winnen van HCSO uit Stadskanaal, daardoor blijft het gat nog steeds drie punten. Emmen is door dit derde verlies uiteindelijk zo goed als kansloos voor de titel. Hoogeveen speelt zondag over een week thuis tegen Salland. De wedstrijd aan de Sportlaan begint om 14:30 uur.

 

2015-03-21
Online (de foto is van de vorige wedstrijd tegen Hardenberg)


Onnodig puntverlies voor Heren 1 HHC.

Hoogeveen - Na de overwinning van vorige week thuis tegen Hardenberg (2-1), speelden de Heren 1 van de Hoogeveense Hockey club wederom een thuiswedstrijd. Deze week was Eemsmond uit Delfzijl de tegenstander. Eerder dit seizoen won Hoogeveen relatief eenvoudig met 1-4 van de gasten maar thuis won Hoogeveen nog nooit van deze tegenstander. Zo ook deze middag niet. Eemsmond kwam tweemaal aan de leiding in de eerste helft, toch gingen beide ploegen de rust in met een stand van 2-2 op het scorebord. Een kwartier voor tijd leek Hoogeveen de volle buit te pakken te hebben door op voorsprong te komen maar de gasten counterden zichzelf naar een puntendeling (3-3).

Met een nagenoeg volledige selectie startte Hoogeveen de derde wedstrijd na de winterstop. Nadat medekoploper Emmen vorige week punten verspeelde tegen Assen, lijkt laatstgenoemde nog de enige concurrent voor de titel voor Hoogeveen. Om deze voorsprong op de ranglijst vast te houden diende er gewonnen te worden van Eemsmond maar dat liet iets anders.

Hoogeveen startte de wedstrijd goed en creëerde enkele gevaarlijke kansen. Vooral Carlo Mulder, die vanaf de linkerkant speelde, was lastig te bestrijden voor Eemsmond. Er ontstonden kansen voor Hoogeveen. Zo miste Jordy Otten uit een strafcorner en Antoine Veringa zag zijn backhandschot voor het doel langs gaan.

Waar de thuisploeg de wedstrijd onder controle leek te hebben, kwam Eemsmond uit het niets op voorsprong. Uit een strafcorner schoot de linkerspits simpel raak onder keeper Van den Berg door. Hoogeveen liet zich er niet door uit het spel halen, maar speelde in een te laag tempo waardoor echt uitgespeelde kansen zich niet voor deden

Toch kwam de thuisploeg langszij, via een goede individuele actie over de rechterkant van Veringa, die met een harde voorzet Koen Bouwmeester bereikte. Hij verlengde de bal over de doellijn achter de keeper van Eemsmond. Nog geen minuut later kon Hoogeveen weer helemaal op nieuw beginnen. Een snelle counter leverde een schotkans op voor de spits van de gasten. Zijn slimme schot verdween net langs de keeper van Hoogeveen en bracht de stand op 1-2.

Vlak voor de rust was het een één-tweetje tussen Jonathan Kruk en Martijn de Bondt die samen een zeer doelrijpe kans opzetten. Goed doorkomen van De Bondt over de achter lijn, waarnaar hij aanvoerder Tim Luursema bediende en deze schoot zonder aarzelen de 2-2 ruststand binnen.

In de tweede helft speelde Hoogeveen nog steeds in een te laag tempo en er werden op het middenveld en in de verdediging kleine foutjes gemaakt waardoor de gasten gemakkelijk in de wedstrijd konden blijven en zo kansen kregen om meer uit deze wedstrijd te halen. Toch was het Hoogeveen dat brutaal de leiding nam. De voorsprong werd behaald middels het benutten van een strafcorner. Via Jordy Otten, kwam de bal bij Luursema uit. Zijn schot kon worden gered, maar in de rebound was Jonathan Kruk er als de kippen bij en de bal met een lopje over de liggende keeper heen schoot (3-2).

Waar Hoogeveen misschien de deur dicht had moeten gooien om de drie punten over de streep te trekken, werd er door de aanvallers van Hoogeveen naarstig gezocht naar de bevrijdende vierde treffer. Op deze manier golfde het spel op en neer en werd het een spannend slot van deze wedstrijd. Keeper Van den Berg redde knap op een hard backhandschot van de linkerspits van Eemsmond. Toch moest hij vijf minuten voor tijd het antwoord schuldig blijven toen diezelfde spits de keeper van Hoogeveen omspeelde en in de verre hoek raak schoot.

Veringa schoot twee keer nipt over, Hoogeveen had kansen op meer. Ook Carlo Mulder en Martijn de Bondt konden de overwinning nog binnen halen maar ook zij hadden het vizier niet op scherp staan deze middag. Door dit puntverlies heeft Hoogeveen nog 3 punten voor op Assen maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Aanstaande zondag spelen de heren een uitwedstrijd in en tegen Emmen. De wedstrijd op sportpark Meerdijk begint om 14:30 uur.

 


2015-3-15
H1 speelde thuis tegen Hardenberg H1.
Helaas is er geen verslag van deze wedstrijd, maar wel een paar mooie foto's:


2015-03-09:

Stadskanaal- HCSO uit Stadskanaal leek voor de concurrenten van de Heren 1 van de Hoogeveense hockeyclub een lastig te nemen horde. Maar Hoogeveen had totaal geen kind aan de tegenstander. Na een ruststand van maar liefst 0-11 liepen de heren uit naar een 2-16 overwinning. Door deze winst blijven de heren aan kop van de 4de klasse.

De thuisploeg uit Stadskanaal speelde voor de winterstop al gelijk tegen Emmen (5-5) en tegen HVA uit Assen (3-3). Dit zijn de mede koplopers van Hoogeveen en daardoor was het team gewaarschuwd.  Hoogeveen begon voortvarend aan de wedstrijd en verdiende binnen een minuut al de eerste strafcorner. Deze strafcorner kon nog worden verwerkt door de keeper van Stadskanaal, maar dat was wel de inleiding dat het wel eens een drukke middag kon gaan worden voor hem.

Bij de tweede strafcorner was het wel raak voor de gasten. Jordy Otten als strafcornerspecialist sloeg de bal feilloos in de linkerhoek.

Vanaf dat moment ging het zeer crescendo voor Hoogeveen. Carlo Mulder en Antoine Veringa zorgden binnen vijf minuten voor de 0-2 en 0-3. De combinaties werden steeds verder doorgevoerd en Hoogeveen haalde vaak de achterlijn en vond meermaals vrijstaande spelers aan de kop van de cirkel.

Ook aanvoerder Tim Luursema mocht een duit in het zakje doen. Na een lange aanval was hij het die de bal het laatste zetje mocht geven en daarmee de 0-4 aantekende. Hoogeveen zou uiteindelijk uitlopen naar een zeer ruime 0-11 voorsprong bij de rust.

Bert Jan Mulder maakte nog voor de rust een hattrick door eerst uit een strafbal te scoren en daarna met twee backhand schoten HCSO nog meer pijn deed. Ook Erwan Coq, Koen Bouwmeester,Jonathan Kruk en Thijs Bokslag pikten hun goaltje mee.

De tweede helft werd Hoogeveen wat minder precies in de afronding en liet het HCSO iets meer in de wedstrijd komen. Voordat de thuisploeg op het scorebord zou komen te staan was het Jordy Otten, die wederom een strafcorner afrondde.

De 1-12 kwam tot stand uit een snelle counter over de linkerkant van het veld. De aanvoerder passte op de spits van de thuisploeg die met een halve pirouette keeper Jan van den Berg toch een keer verschalkte.

Antoine Veringa completeerde zijn hattrick ook nog deze middag. Zijn tweede doelpunt was een makkelijke intikker na een goede actie van Carlo Mulder. Maar zijn derde van de middag was erg fraai. Een actie beginnende aan de rechterkant van het veld, eindigde na het passeren van vier verdedigers met een hard en hoog backhand schot.

Tim Luursema en Jordy Otten maakten het Hoogeveense feestje compleet. Dat HCSO tussendoor nog een treffer mocht maken deerde bijna niemand. In de laatste minuut kreeg de thuisploeg nog kans op een derde treffer, maar keeper Van den Berg wild  zijn doel verder schoon houden. Met enkele knappe reflexen bracht hij de niet alledaagse overwinning van 16-2 over de eindstreep.

Door deze winst staat Hoogeveen op doelsaldo duidelijk boven aan. Hoogeveen heeft samen met Emmen 11 punten, concurrent HVA uit Assen kon ternauwernood een punt redden door 2-2 te spelen in en tegen Hardenberg.

Laatsgenoemde team komt aanstaande zondag op bezoek in Hoogeveen. De wedstrijd begint om 14:30 uur aan de Sportlaan in Hoogeveen.
HC Online, 2015-02-02
Online

HHC Heren 1 dwingen geen promotie af naar topklasse.

Drachten- De heren 1 van de Hoogeveense hockeyclub hebben geen promotie kunnen afdwingen naar de hoogste klasse van het zaalhockey in het Noorden. In de nacompetitie werd er tweemaal verloren. In de eerste wedstrijd was Emmen de tegenstander. De nummer laatst van de topklasse bedwong Hoogeveen met 2-3. In de tweede wedstrijd stond Hoogeveen wederom tegenover De Graspiepers. Net als eerder dit seizoen wonnen de mannen uit Drachten met 5-1. Uiteindelijk veranderd er volgend seizoen niets aan de indeling van beide klassen. Want Emmen won in de laatste wedstrijd van de middag overtuigend met 6-1 van De Graspiepers. Daarmee is de ploeg verzekerd van een langer verblijf in de topklasse.

In de eerste wedstrijd kreeg Hoogeveen een lesje in effectiviteit van Emmen. Waar Hoogeveen de grootste kansen kreeg in de eerste vijf minuten van de wedstrijd. Was de eerste kans voor de Emmenaren gelijk raak. Een uitgespeelde aanval door de as van het veld was ook keeper Van den Berg te machtig. Hoogeveen bleef het eigen spel spelen en kreeg kansen om op gelijker hoogte te komen, maar verder dan schoten van Martijn de Bondt en Antoine Veringa kwam men niet.

Binnen twee minuten leek Emmen de wedstrijd te beslissen. In de veertiende minuut kwam het op een 0-2 voorsprong door slecht verdedigen van Hoogeveen. En bij de volgende aanval werd er gelijk een strafcorner verdiend, die hard in de benedenhoek werd binnengeschoten. Emmen wilde deze 0-3 voorsprong uitspelen richting de rust, maar kwam toch weer onder druk van Hoogeveen.

Drie minuten voor de rust was het Bert Jan Mulder die Hoogeveen terugbracht naar een 1-3 achterstand. Mulder gaf de strafcorner aan richting Tim Luursema. Hij passte terug richting Mulder die met veel overtuiging de bal met zijn backhand in het doel liet verdwijnen.

Na de rust kwam Hoogeveen al snel op 2-3. Antoine Veringa onderstreepte zijn scorende vermogen door een strafcorner binnen te werken. In het tweede gedeelte van de tweede helft pakte Emmen het momentum over van Hoogeveen. Emmen kreeg voornamelijk schietkansen vanaf de linkerkant van het doel maar kwamen niet meer tot scoren. In de laatste twee minuten kreeg Hoogeveen kansen op een verdiend gelijkspel. Eerst was het Jaurik Roelfsema die uit een strafcorner net naast schoot. En in de laatste minuut was het eerst Veringa die net naast schoot en luttele seconden later was ook Luursema dichtbij de gelijkmaker echter was het toch Emmen die de overwinning uit het vuur sleepte.

In de tweede wedstrijd moest Hoogeveen winnen om nog een kans te houden op promotie. Hoogeveen probeerde met een gesloten verdediging, De Graspiepers het initiatief te laten om op de counter toe te slaan. Dit werkte de eerste vijf minuten prima en Hoogeveen kreeg kansen via Jonathan Kruk en Koen Bouwmeester. Maar de eerste uitgespeelde kans voor De Graspiepers was gelijk raak. Hoogeveen bleef in de strijdwijze geloven en kreeg een grote kans op de gelijkmaker, deze bal kon ternauwernood van de lijn gered worden.

Nog voor de rust kwamen De Graspiepers op een comfortabele 3-0 voorsprong door twee gescoorde strafcorners. Na de rust werd het duel al snel beslist. Een inzet werd op de doellijn gestopt met de voeten door een speler van Hoogeveen. Dit resulteerde in een strafbal voor de ploeg uit Drachten. Dit buitenkansje werd verzilverd door de aanvoerder van De Graspiepers.

Hoogeveen probeerde het nog wel en kwam diep in de tweede helft via Jonathan Kruk nog iets terug, 4-1. Het slotakkoord was voor De Graspiepers een hard en laag schot bracht de eindstand op 5-1. Hoogeveen eindigt de zaalcompetitie met twee nederlagen maar heeft een zeer verdienstelijk zaalseizoen gedraaid.
Op 8 maart beginnen de Hoogeveners weer aan het veldseizoen met een uitwedstrijd tegen HCSO uit Stadskanaal. Deze wedstrijd begint om 13:00 uur.

HC Online, 2015-1-26


Online

 


 

Heren 1 HHC houdt kans op promotie na twee keer winst.

Hoogeveen- De heren 1 van de Hoogeveense hockeyclub hebben in het laatste reguliere weekend van de zaalhockey competitie dubbele winst geboekt tegen respectievelijk Dash en Steenwijk. Hoogeveen opende de middag tegen Dash uit Hoogezand en bond de hekkensluiter met 5-1 aan de zegekar. Nadat de Graspiepers het kampioenschap veilig hadden gesteld door ook twee maal winst te boeken, restte voor Hoogeveen en Steenwijk de tweede plaats. In een spannende strijd tussen deze beide teams hield Hoogeveen de kans op promotie door met 6-5 te winnen.

In de eerste wedstrijd van de laatste speelronde stonden Hoogeveen en Dash tegen over elkaar. Hoogeveen won eerder dit seizoen al tweemaal van dezelfde tegenstander, maar waakte terecht voor onderschatting. Hoogeveen kreeg al binnen twee minuten de eerste strafcorner maar kon deze niet verzilveren.

Dash verdedigde met man en macht en liet Hoogeveen het spel maken. De eerste de beste uitval van Dash was gelijk raak. Dit sterkte Dash in de gedachte om de verdedigende stellingen niet te verlaten. De thuisploeg leek vlak voor rust op gelijke hoogte te komen uit een strafcorner. Koen Bouwmeester schoot de bal fraai binnen maar had een aanvallende fout gemaakt in de aanname.

Na rust zette Hoogeveen vroeg druk en verdiende enkele strafcorners. Na vier minuten in de tweede helft kwam de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Topscoorder Antoine Veringa sleepte een strafcorner in de verre hoek. Voordat Veringa Hoogeveen wederom uit een strafcorner aan de leiding bracht, kreeg Jordy Otten een kans om dit zelfde te doen. Zijn tip-in op aangeven van Jaurik Roelfsema ging maar net naast.

Na de snelle achterstand verliet Dash de verdedigende stellingen en wilde snel terug in de wedstrijd komen. Dit gaf Hoogeveen veel meer ruimte in aanvallend opzicht. Roelfsema zorgde in de 29e minuut voor de 3-1. Nog geen minuut later deed ook Jonathan Kruk mee in de feestvreugde. Zijn strafcorner werd hard en hoog in de kruising geschoten.

Bouwmeester tekende uiteindelijk voor de 5-1 eindstand. Een aanval over veel schijven kwam via De Bondt terecht bij de tweede paal waar Bouwmeester het laatste zetje gaf. Door deze winst hield Hoogeveen nog altijd kans op promotie naar de topklasse.

Doordat De Graspiepers twee overwinningen boekten op Steenwijk (8-2) en Dash (8-4) is het dit team dat zich kampioen mag noemen van de subtopklasse. Hierdoor verzekerden zij zich van de promotiewedstrijden van aanstaande zondag.

Hoogeveen en Steenwijk moesten in de laatste wedstrijd van de middag onderling uit gaan maken wie als nummer twee mee mag strijden om promotie. Hoogeveen had genoeg aan een gelijkspel, waar Steenwijk de volle winst moest pakken.

Hoogeveen zette vanaf het begin hoge druk, maar kwam al snel op achterstand. Een aanval over de linkerkant werd voor het doel langs gespeeld, waarbij de rechterspits bij de tweede paal helemaal vrij stond en de 0-1 aantekende. Binnen vijf minuten verdubbelde Steenwijk de voorsprong door een strafcorner hard en laag achter keeper Van den Berg te schieten.

Nog voor de rust komt Hoogeveen helemaal terug in de wedstrijd. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd komt op naam van Jordy Otten. Een prachtige lob vanaf de zijkant van de cirkel, over de keeper heen, brengt Hoogeveen op 1-2. Twee minuten later stond het weer gelijk doordat Roelfsema scoorde uit een strafcorner, 2-2. Dit was tevens de ruststand - een ruststand waarmee Hoogeveen goed wegkwam doordat Hoogeveen, in dit laatste deel van de eerste helft, twee minuten met een man minder speelde door tijdstraf van Roelfsema. Hoogeveen overleefde dit met het nodige kunst en vliegwerk.

Tien seconden na de rust was het Jonathan Kruk die een harde pass door de as van het veld verstuurde. Veringa zette zijn stick er tegenaan en bracht Hoogeveen al snel aan de leiding. Ook bij de 4-2 speelde de spits een grote rol. Een individuele actie over de linkerkant bracht hem in scoringspositie waarbij zijn schot via de binnenkant van de paal terecht kwam achter de goalie van Steenwijk.

Met nog een kwartier te spelen kreeg Steenwijk een strafbal, maar deze verdween via de paal naast het doel. Na deze misser scoorde Steenwijk al snel tweemaal en kwam zo weer op gelijke hoogte. Hoogeveen rechtte echter de rug en kwam via Roelfsema aan de leiding. Zijn strafcorner in de korte hoek betekende de 5-4 op het scorebord.

Topscoorder Antoine Veringa, wie uiteindelijk op 21 doelpunten uitkomt dit zaalseizoen, bracht Hoogeveen in veilige haven. Via een hard en laag schot uit een strafcorner kwam Hoogeveen op een 6-4 voorsprong met nog vijf minuten te gaan. Steenwijk haalde gelijk na dit doelpunt zijn keeper uit het veld en ging met een extra veldspeler spelen. Hoogeveen had hier even geen antwoord op en liet de linkerspits van Steenwijk vrij. Eén op één met de keeper faalde deze niet, 6-5. In de laatste minuut kreeg Steenwijk nog wel een levensgrote kans op de gelijkmaker maar Jan van den Berg redde fraai en haalde de zege binnen.

Door deze winst gaat Hoogeveen aanstaande zondag strijden om promotie naar de hoogste klasse van het Noorden. Hoogeveen gaat daar spelen tegen de nummer laatst van de topklasse Emmen en oude bekende De Graspiepers. De winnaar van deze halve competitie verdient een plaats in de topklasse van volgend seizoen. De eerste wedstrijd van Hoogeveen is om 14:15 uur in het sportcentrum in Drachten.

 

 


HC Online, 2015-1-19:

Online

 

Winst en verlies voor Heren 1 HHC.

Hoogezand- In de voorlaatste speelronde voor de zaalhockeyheren van de Hoogeveense Hockeyclub is er nog niets beslist. Hoogeveen won de eerste wedstrijd met 5-0 van Dash uit Hoogezand, maar moest later die dag zijn meerdere erkennen in koploper Graspiepers en verloor met 3-7. Doordat Steenwijk wel wist te winnen van De Graspiepers, ligt de strijd om het kampioenschap nog helemaal open.

In de eerste wedstrijd speelde Hoogeveen erg geconcentreerd en liet duidelijk blijken beter te zijn dan thuisploeg Dash. Hoogeveen kwam aan de leiding door Martijn de Bondt. Zijn eerste schot kon nog worden gekeerd door de keeper van Dash, maar in de rebound schoot hij wel beheerst raak. Hoogeveen bleef het hoge tempo vast houden tot aan de rust. En kwam door treffers van Jaurik Roelfsema, Koen Bouwmeester en een prachtige solo van Antoine Veringa op een veilige 4-0 voorsprong halverwege.

De tweede helft golfde het spel iets meer op en neer maar kwam Dash niet tot scoren. Hoogeveen bracht de eindstand uiteindelijk op 5-0. Een onderschepping van Jaurik Roelfsema zorgde voor een overtal situatie. De Bondt ontving de bal en schoot in de draai knap raak. Dat Hoogeveen de stand niet verder uitbreidde kan later nog van belang zijn wanneer het doelsaldo de doorslag moet gaan geven in het kampioenschap.

In de tweede wedstrijd van de middag liet Hoogeveen al snel de kaas van het brood eten. De Graspiepers wachtten slim op de ruimtes die tussen de linies vielen en profiteerden daar voor de rust viermaal van. Door Graspiepers snel onder druk te zetten wilde Hoogeveen de koploper overrompelen, maar liep eigenlijk simpel in de val. Slimme passes via de balk vanuit achteruit zette tot 3 maal toe een aanvaller van Graspiepers alleen voor de keeper. Die elke fout genadeloos afstraften. Een benutte strafcorner die ook werd benut, leverde de 0-4 ruststand op.

Hoogeveen kreeg ook wel kansen in de eerste helft maar dichterbij dan een schot van Roelfsema in het zijnet kwamen ze niet.

Dezelfde Roelfsema bracht Hoogeveen na vijf minuten in de tweede helft wel iets dichterbij, door een goede aanval van dichtbij binnen te schieten. De Graspiepers werden nog verder onder druk gezet en de spanning leek even terug te komen in de wedstrijd. Maar enkele schoten verdwenen net naast het doel en eentje kon ternauwernood van de lijn gered worden door de aanvoerder van De Graspiepers.

De Graspiepers waren dodelijk in de afronding en brachten de stand met nog tien minuten te spelen op 1-6. Antoine Veringa en Jonathan Kruk maakten de stand nog iets dragelijker door beide te scoren waarbij laatstgenoemde een fraaie strafcorner variant hard raak schoot. Uiteindelijk gingen de Hoogeveners met 3-7 ten onder.

Doordat Steenwijk in dezelfde speelronde wel wist te winnen van de Graspiepers met 4-3, blijft het erg spannend in de top van de Subtopklasse . Graspiepers staat aan de leiding met 15 punten, gevolgd door Steenwijk met 13 punten en Hoogeveen staat derde met 12 punten. Aanstaande zondag is de laatste speelronde in Sporthal Trasselt. Hoogeveen speelt om 14:20 uur eerst tegen hekkensluiter Dash om de middag af te sluiten tegen Steenwijk om 17:05 uur. Tussendoor spelen De Graspiepers nog tegen Steenwijk en Dash. Mocht Steenwijk wederom winnen van De Graspiepers dan komt de strijd om de titel weer helemaal open te liggen, wil Hoogeveen daar aanspraak op maken moeten beiden wedstrijden zeker gewonnen worden.

 

 

 


 

HC Online, 2015-1-12:

 

Online

 

 

Heren 1 HHC in slotseconde ten onder.

 

Drachten- In de subtopklasse van de noordelijke zaalcompetitie stond de topper tussen De Graspiepers uit Drachten en de Heren 1 van de Hoogeveense hockeyclub op het programma. Na 4 duels staan beide teams met 9 punten aan kop. Na een wervelende eerste helft stond het 4-4. De tweede helft kwam Hoogeveen eenmaal aan de leiding, maar de thuisploeg kwam wederom langszij. Na de gelijkmaker kregen de Graspiepers iets te veel van het goede en overwonnen Hoogeveen met 6-5 in de allerlaatste seconde.

De vorige wedstrijd tussen beide teams eindigde ook al in een 3-1 overwinning voor de ploeg uit Drachten. In die wedstrijd waren beide teams erg afwachtend en kwamen lastig tot scoren. Zo anders was het deze keer. Vanaf minuut één was het een open wedstrijd.

De Graspiepers kwamen al vroeg aan de leiding. Uit een strafcorner was het de aanvoerder die in de korte hoek raak schoot. Hoogeveen liet zich niet van zijn stuk brengen en kwam al snel weer op 1-1. Over de rechterkant was het Bert Jan Mulder die goed doorzette en passte op Koen Bouwmeester. Zijn schot over de keeper heen was ook de lijnverdediger te machtig.

De geschiedenis herhaalde zich nog twee maal. De Graspiepers kwamen respectievelijk op een 2-1 en 3-2 voorsprong. Maar beide keren herstelde Hoogeveen zich snel. De 2-2 kwam op naam van Martijn de Bondt. Een individuele actie verschalkte de keeper in de korte hoek. Jonathan Kruk stond ook deze wedstrijd zijn mannetje. Een pass van hem zette Jaurik Roelfsema alleen voor de keeper aan de linkerkant van het veld. Roelfsema bedacht zich niet en schoot de bal bekeken achter de Drachtense keeper.

Vlak voor de rust kwam Hoogeveen via een snelle spelhervatting voor de eerste keer op voorsprong. Topscoorder Antoine Veringa was uiteindelijk degene die de bal hard door de benen van de keeper raak schoot. Nog voor de rust was het de thuisploeg die wederom langszij kwamen uit een strafcorner waardoor het terecht 4-4 stond bij rust.

Na de rust wilden De Graspiepers er op en erover maar was het Hoogeveen dat goed stand wist te houden. Beide teams kozen meer de momenten uit om te kunnen aanvallen. Veringa en Roelfsema kregen beide een kans om Hoogeveen weer aan de leiding te brengen uit een strafcorner. Ook de Graspiepers probeerden het wel maar waren slordiger in de afronding.

Hoogeveen kwam met nog acht minuten te spelen op een verdiende voorsprong. Martijn de Bondt kwam vanaf de linkerkant van de cirkel naar binnen en schoot voorbij de keeper. Echter werd de bal op de doellijn met het lichaam tegengehouden door een verdediger. Deze overtreding betekende een strafbal voor Hoogeveen. Mulder verzilverde dit buitenkansje koelbloedig.

De thuisploeg kwam vijf minuten voor tijd toch weer terug in de wedstrijd. De scheidsrechter zag een foutieve actie voorafgaand aan het doelpunt over het hoofd, waardoor de aanvaller een makkelijke doortocht kreeg naar het doel van Jan van den Berg en bracht de spanning terug in de wedstrijd.

Het leek op een terechte puntendeling te gaan, maar anderhalve minuut voor tijd moest Hoogeveen verder met een man minder. In de allerlaatste seconde kregen De Graspiepers een strafcorner te nemen. Deze werd hard en laag in de korte hoek raak geschoten waardoor Hoogeveen met lege handen kwam te staan.

Met nog vier wedstrijden te spelen staat Graspiepers aan de leiding met 12 punten gevolgd door Hoogeveen met 9 en Steenwijk met 7 punten. Aanstaande zondag speelt Hoogeveen in de Kalkwijckhal te Hoogezand tegen hekkensluiter Dash en wederom tegen koploper de Graspiepers. Mochten beide wedstrijden gewonnen worden dan beloofd het een week later spannend te worden om de titel in Sporthal Trasselt in Hoogeveen.

 

 


2014-12-21, HC Online

 

Online


 Winst en verlies Heren 1 HHC

Drachten- In de tweede speelronde van de zaalcompetitie hebben de Heren 1 van de Hoogeveense Hockeyclub de eerste punten laten liggen. Na een wervelende eerste wedstrijd liet het tegenstander Steenwijk met 9-4 de wonden likken. De tweede wedstrijd tegen mede concurrent voor de titel, de Graspiepers uit Drachten, was een stuk spannender. Hoogeveen kwam vroeg op voorsprong, maar kon dit niet vasthouden en verloor uiteindelijk met 1-3.

Na de dubbele winst van vorige week kon Hoogeveen dit weekend een grote slag slaan door tweemaal te winnen van respectievelijk Steenwijk en De Graspiepers. Mochten beide wedstrijden gewonnen worden zou het gat met alle concurrenten op minimaal zes punten komen.

Hoogeveen liet in de eerste wedstrijd gelijk zien dat het verschil tussen een derde klasse team zoals Steenwijk en een vierdeklasser als Hoogeveen in de zaal te verwaarlozen is. Antoine Veringa liet wederom zijn afrondende kwaliteiten zien. Binnen vijf minuten stond Hoogeveen al op een 2-0 voorsprong. Veringa’s eerste goal maakte hij op aangeven van Koen Bouwmeester. En zijn tweede was een individuele actie waarbij hij de keeper van Steenwijk door de benen passeerde.

Ook de topscoorder van vorig seizoen begint zijn draai meer te vinden in de zaal. Op aangeven van Martijn de Bondt bracht Jordy Otten zijn eerste doelpunt van dit seizoen op het scorebord. Het lijkt er op dat Otten dit seizoen zijn meerdere moet erkennen in Veringa wat betreft scorend vermogen. Want na twee speelronden staat laatstgenoemde al op dertien treffers.

Invaller Thijs Bokslag en wederom Veringa brachten de 5-0 ruststand op het scorebord. Na de rust zette Hoogeveen nog verder aan en liet geen spaan heel van Steenwijk. De normaal driftig coachende Harry Aalderink (Coach Steenwijk) wist niet wat hem overkwam. Binnen dertig minuten zaalhockey stond zijn team met 9-0 achter. Wederom Veringa (3x) en Jaurik Roelfsema tekenden voor de Hoogeveense doelpunten in de tweede helft. Dat Hoogeveen Steenwijk nog terug liet komen tot 9-4 had er meer mee te maken dat men zich spaarde voor de tweede wedstrijd tegen andere titelkandidaat De Graspiepers.

De topper tussen beide titelkandidaten was een waar kat en muis spel. De Graspiepers liet Hoogeveen rustig opbouwen en wachtte op foutjes van de tegenstander. Hoogeveen kwam echter al vroeg op voorsprong door wederom Veringa. Een pass van achteruit bereikte geen medespeler en ging over de achterlijn. Een verdediger van de Graspiepers wilde het spel snel hervatten, maar zag daarbij de scheidsrechter over het hoofd. Zijn pass raakte de benen van de scheidsrechter, die als dood voorwerp niets aan het spel kan veranderen. Daardoor kon de spits van Hoogeveen alleen op de keeper af en verschalkte hem in de lange hoek, 0-1.

Dat deze wedstrijd op kleine momenten beslist zou worden stond van te voren al vast. Beide teams zijn erg aan elkaar gewaagd. Graspiepers kreeg in de eerste drie strafcorners en benutte er daar twee van en kwam zo bij rust op een 2-1 voorsprong.

Na de rust kreeg Hoogeveen genoeg kansen om de wedstrijd te kunnen keren, maar in de counter was het de thuisploeg die de trekker weer overhaalde 3-1.

De laatste zeven minuten gooide Hoogeveen alle schroom van zich af, zette de Graspiepers vroeg onder druk en liet ze niet meer het spel maken. Dit resulteerde in veel meer kansen voor de gasten. Een strafcorner van Bert Jan Mulder verdween net voorlangs en eentje van Jonathan Kruk kon worden gered door de uitstekende goalie. Dat Hoogeveen verschillende mensen de strafcorners liet nemen, liet al zien dat het aanvallend wat minder draaide mede door het strakke verdedigen van het team uit Drachten.

De Graspiepers behielden de voorsprong en kwamen daarmee gedeeld aan kop met Hoogeveen. Beide teams hebben negen punten uit vier wedstrijden. Op 11 januari 2015 staat er een halve speelronde op het programma. Hoogeveen speelt dan alleen tegen De Graspiepers, deze wedstrijd begin om 19:00 uur. Deze wedstrijd is ook weer in het Sportcentrum in Drachten.

 


 


2014-12-15 Hoogeveense Courant:
Online: http://enz.nl/4a03i

Uitstekende start zaalseizoen Heren 1 HHC.

Steenwijk- In de eerste van vijf speelronden zijn de Heren 1 van de Hoogeveense Hockeyclub begonnen met tweemaal winst. In de eerste wedstrijd van de middag was Dash uit Hoogezand de opponent. Na een 2-3 voorsprong bij rust, liep Hoogeveen uit naar een 4-6 overwinning. Het slotstuk van de middag was de wedstrijd tegen Steenwijk. Na een spannende wedstrijd was het Hoogeveen dat met 4-5 aan de goede kant van de score stond.

Hoogeveen(4de klasse op het veld) is dit zaalseizoen in de subtopklasse ingedeeld samen met Dash, Steenwijk en Graspiepers uit Drachten (allen 3de klasse teams in de veldcompetitie). Hoogeveen kwam flitsend uit de startblokken in de eerste wedstrijd tegen Dash. Antoine Veringa bracht met een hoog schot de stand op 0-1. Martijn de Bondt deed dit enkele minuten later nog eens dunnetjes over. Maar daarna werd het verschil tussen veld –en zaalhockey gelijk duidelijk. Binnen anderhalve minuut kwamen de mannen uit Hoogezand terug tot 2-2 en liet het andermaal zien dat het spel in de zaal altijd verrassend en supersnel gaat.

Na rust bracht Veringa, Hoogeveen weer aan de leiding, maar ook Dash had zijn antwoord klaar. Uiteindelijk kwamen de eerste drie punten toch in zicht voor de Hoogeveners nadat Jaurik Roelfsema de bal strak voorzette op de ingelopen Bert Jan Mulder en deze laatste liep de bal goed het doel in, 3-4. Topscorer van de eerste speelronde Veringa, bracht zijn totaal uiteindelijk op vier treffers in deze wedstrijd door nog twee strafcorners te benutten. Dat Dash nog iets terug deed in de laatste minuten veranderde weinig aan de eindstand van 4-6.

De tweede wedstrijd was gelijk een goede test voor Steenwijk en Hoogeveen. Beide teams hadden hun eerste drie punten al binnen en wilden beide voor het alleenrecht van de koppositie gaan. Steenwijk kwam na vijf minuten spelen op voorsprong. Een voorzet vanaf de zijkant werd binnengetikt bij de tweede paal. Maar wederom was het Veringa die zijn zaalhockey talent liet zien. Hij bracht met behulp van de prima spelende Jonathan Kruk en Koen Bouwmeester Hoogeveen tweemaal terug in de wedstrijd. Na de eerste gelijkmaker van de spits kwam de thuisploeg makkelijk weer op voorsprong door een van richting veranderde bal waar ook keeper Jan van den Berg het antwoord op schuldig bleef. De ruststand was dan ook 2-2.

Na de pauze leek Hoogeveen de zaakjes goed op orde te hebben en de zwaktes in de verdediging van Steenwijk gevonden te hebben. Maar via een individuele actie dwars door het as van het veld kwam de thuisploeg toch op een 3-2 voorsprong. Vanaf dat moment stelde Hoogeveen echt orde op zaken. De gelijkmaker kwam op naam van Jaurik Roelfsema die na een bijzondere strafcorner variant zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe zaalteam maakte.

Bij de 3-4 kon men duidelijk zien dat Hoogeveen al goed op elkaar in gespeeld raakt. Via Roelfsema kwam de bal bij Mulder, Deze passte richting de eerste paal naar Veringa en hij was niet zelfzuchtig maar gaf de bal breed maar Koen Bouwmeester en die prikte de bal binnen bij de tweede paal. Met nog vier minuten te spelen kwam Hoogeveen op een iets grotere voorsprong door Martijn de Bondt. Dat Steenwijk in de allerlaatste seconde nog de aansluitingstreffer maakte, kon het daarmee niet voorkomen dat Hoogeveen na de eerste speelronde als enige 4de klasse team fier boven aan staat.

Aanstaande zaterdag staat de tweede speelronde gepland in het sportcentrum in Drachten. Hoogeveen treed dan om 13:30 uur wederom aan tegen Steenwijk en om 15:25 uur tegen de Graspiepers.

 


2014-12-08, Hoogeveensche Courant:


Zevenklapper voor Heren 1 HHC tegen Salland

Raalte - De heren 1 van de Hoogeveense Hockeyclub mochten nog eenmaal dit jaar het veld op. In de inhaalwedstrijd tegen Salland kwamen de Hoogeveners geen moment in gevaar. Na een snelle 0-3 voorsprong bleven de doelpunten lang uit.

In de tweede helft kwam Salland nog iets dichterbij, maar mede door een hattrick van Antoine Veringa deze middag, liep Hoogeveen uit naar een 1-7 winst. Door deze ruime zege is Hoogeveen weer de trotse koploper.

Na de topper van vorige week tegen Assen (2-2) wilde Hoogeveen de aansluiting met de top behouden door de lastige uitwedstrijd met Salland te winnen. In de voorcompetitie stond deze wedstrijd ook al op het programma en zegevierde de thuisploeg met 3-2. Maar deze ontmoeting liep geheel anders. Hoogeveen heeft geleerd van haar fouten en besliste het duel al binnen tien minuten.

De eerste aanval over de rechterkant van het veld werd via Erwan Coq voor het doel gebracht en kon bij de tweede binnen getikt worden door Thijs Bokslag. Enkele minuten later werd de score verdubbelt. Antoine Veringa krijgt de bal aangespeeld in de as van het veld en gaf de bal precies in de loop mee aan Coq. Zijn pass terug op Veringa zette hem één op één met de keeper van Salland en liet hem kansloos, 0-2. Beide spelers zaten goed in de wedstrijd, want het was Erwan Coq die na goed doorzetten van Jonathan Kruk en Koen Bouwmeester, de 0-3 op het scorebord bracht.

Gevaarlijk

Na de eerste tien minuten ging de Hoogeveense storm liggen en kon Salland mede over de linkerkant van het veld enkele malen gevaarlijk opzetten. Alleen in de eindpassing ging het nodige mis waardoor de achterhoede van Robert Roos, Tim Luursema, Maarten Keijer en Bert Jan Mulder niet echt in gevaar kwamen. Tot aan de rust creëerde Hoogeveen nog wel enkele kansjes maar verdween de bal telkens aan de verkeerde kant van de paal.
Salland kreeg nog één grote kans, uit een strafcorner werd de paal geraakt. Na rust leek Salland alle schroom van zich af te gooien en schoof veel spelers door naar de aanval om zo Hoogeveen onder hoge druk te zetten. De thuisploeg leek de wedstrijd te kunnen keren. Een strafcorner kon in de rebound binnen worden getikt waardoor Salland terugkwam tot 1-3.

Hoogeveen was echter weer bij de les na deze tegentreffer en speelde zichzelf goed onder de druk vandaan. De eerste strafcorner  was ook gelijk raak. Het schot van Jordy Otten leek net naast te gaan, maar via de stick van de laatste man van Salland verdween de bal in het doel. Salland wilde nog wel en kreeg deze wedstrijd nog één grote kans. Een schot van de spits kon ternauwernood worden gered door Hoogeveen goalie, Jan van den Berg. De bal die net voor de lijn bleef liggen kon worden weggewerkt door invaller Kevin Haar.

Duit in zakje

Na deze grote kans deed ook Carlo Mulder een duit in het zakje. Een knappe solo langs vier spelers bracht hem alleen voor de Sallandse keeper en liet hem kansloos,1-5. Het slotakkoord was voor Antoine Veringa. Via twee harde schoten in de korte hoek tilde hij de score naar 1-7 en maakte zo zijn hattrick deze middag compleet. Hoogeveen gaat met een ruime overwinning en als koploper de winterstop in.In de winterstop staat de zaalcompetitie op het programma. Het eerste team zit in de een na hoogste klasse van het noorden en strijdt samen met Dash(Hoogezand), Graspiepers(Drachten) en Steenwijk om het kampioenschap in de zaal. De eerste wedstrijdronde staat aanstaande zondag 14 december gepland. Hoogeveen treed dan aan tegen Dash om 17.20 uur en tegen Steenwijk om 19.10 uur in sporthal De Waterwijck te Steenwijk.


2014-12-1, Hoogeveensche Courant:

Heren 1 HHC toont veerkracht tegen HVA Assen

Assen / Hoogeveen - De wedstrijd tussen de Heren 1 van de Hoogeveense hockeyclub en HVA uit Assen is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. De thuisploeg kwam sterk uit de startblokken en zette Hoogeveen vanaf minuut één onder druk.

Voor rust kwam HVA op voorsprong uit een strafbal. Na de rust verdubbelde Assen de voorsprong. Met nog tien minuten te gaan gooide Hoogeveen alle schroom van zich af en sleepte een verdiend gelijkspel uit het vuur.

Beide teams zijn genesteld aan de kop van de ranglijst en hadden nog niet verloren voorafgaand aan de onderlinge ontmoeting. De wedstrijd vond plaats op het Waterveld van Assen. Dit veld is een groot verschil met het zand ingestrooide veld waar Hoogeveen normaal de wedstrijden op speelt. De bal stuitert vaker en hoger en de spelsnelheid is ook vele malen hoger.

De ploeg uit Assen zette gelijk hoge druk op Hoogeveen waardoor de gasten amper aan aanvallen toe kwamen. Het was dan ook de thuisploeg die de eerste strafcorner verdiende, maar dat schot verdween naast het doel. Hoogeveen zette daar wat speldenprikjes tegenover. Carlo Mulder kwam een aantal keer goed door aan de rechterkant van het veld, maar grote kansen bleven vooralsnog uit.

Strafbal

De Assenaren kwamen na 25 minuten spelen aan de leiding. Een aanval over de rechterkant kwam via vele schijven uit bij de spits van de thuisploeg, zijn schot kon op de lijn met de voeten worden gekeerd door een Hoogeveense verdediger. De toegekende strafbal na deze overtreding werd laag in de linkerhoek benut, 1-0.

Tot aan de rust kreeg Hoogeveen een paar kansjes via Antoine Veringa. Zijn eerste schot verdween net naast het doel en uit een toegekende strafcorner, smoorde zijn schot in een mêlee van spelers. In de rust werd Jonathan Kruk een linie terug gezet om de verdediging te ondersteunen en zo de opbouw van achteruit te verbeteren.

De tweede helft bleef Assen veel druk uitvoeren op Hoogeveen en kregen enkele goede kansen. Echter stond Jan van den Berg zijn mannetje en pareerde vele schoten.  Hoogeveen kwam beter in het eigen spel en kon wat makkelijker opbouwen door de as van het veld. Koen Bouwmeester en Thijs Bokslag werden beter gevonden en konden de aanvallende impulsies van Hoogeveen eindelijk laten zien.

Tien minuten voor tijd kreeg de thuisploeg een derde strafcorner. Deze maal werd er niet gekozen om de bal richting het doel te slepen, maar was een hard schot de manier om de Hoogeveense goalie voor de tweede keer te kunnen passeren.Hoogeveen liet het er niet bij zitten en zocht gelijk de aanval. Via een aantal schijven kwam de bal uit bij de tweede paal en daar liet Erwan Coq zijn koelbloedigheid zien. Zijn harde middelhoge schot was de Assense keeper te machtig: 2-1.

Hoogeveen voelde dat er meer te halen viel en kreeg loon naar werken. Antoine Veringa kwam aan de linkerkant van het veld aan de bal en liep de cirkel binnen. Hij kreeg de keeper van Assen gelijk in zijn nek en draaide slim weg van de goalie. Zijn schot op het doel werd gekeerd door een voet van de verdediger en Hoogeveen, werd  een strafbal toegekend.

Koelbloedig


Bert Jan Mulder bleef koelbloedig en bracht Hoogeveen op 2-2. De laatste paar minuten kwam dit gelijkspel niet meer in gevaar. Had Hoogeveen iets meer tijd gekregen had het misschien wel naar de winst kunnen gaan in deze topper. Assen en Emmen staan gedeeld boven aan met 8 punten uit 4 wedstrijden. Hoogeveen staat nu derde met 5 punten uit 3 wedstrijden en zal volgende week de inhaalwedstrijd tegen Salland moeten winnen om de aansluiting met de kop te houden. De wedstrijd in Raalte begint om 14:30 uur op sportpark Ramele.

Zaalhockeysters HHC overtuigend kampioen
 
Het kampioensteam!
bovenste rij staand: Hans Bravenboer (trainer), Esther Kroezen, Andrea Prenger, José Meints, Amber Meijering, Mariëlle Bijker, Peter Maarten Benz (trainer-coach)
onderste rij zittend: Jopke Janmaat, Mirjam Roffel, Laura Bijker, Marieke Pijpker, Chantal Snijder.

   

Zondag 16 februari stonden de laatste twee zaalwedstrijden voor HHC Dames 1 op het programma. Twee belangrijke wedstrijden, want op deze laatste competitiedag werd het kampioenschap in de eerste klasse beslist. HHC bezet vanaf de competitiestart de eerste plek in de competitie, maar Daring bleef HHC nipt volgen met een gelijk aantal wedstrijdpunten.

 
Sneek
 De eerste tegenstander van de dag was Sneek, een team dat gezien de statistieken de zwaarste tegenstander zou zijn. Om het kampioenschap binnen te halen moest HHC winnen, ervan uitgaande dat Daring later op de dag geen punten zou laten liggen. HHC zou dan met een ruimer doelsaldo kampioen worden. Met deze wetenschap begon HHC zeer sterk aan de wedstrijd. Opbouwend en nauwkeurig hockey zorgde ervoor dat HHC het initiatief nam. Het meegereisde publiek zag Amber Meijering na vijf minuten de score openen. HHC bleef geconcentreerd hockeyen en met snelle combinaties werd Sneek veelvuldig op het verkeerde been gezet. De voorsprong voor HHC liep snel uit naar 3-0 door twee doelpunten van Laura Bijker. Met deze stand liet HHC zich wat meer zakken waardoor Sneek een aantal scoringsmogelijkheden kreeg. Een van deze mogelijkheden werd benut en de dames gingen met een 3-1 stand de rust in. Coach Peter Maarten Benz benadrukte in de rust het nut van concentratie en zette de dames weer op scherp. Geconcentreerd werd begonnen aan de tweede helft.      
Vroeg in de tweede helft wist Marieke Pijpker de voorsprong verder uit te breiden door de bal na een snelle combinatie met Jopke Janmaat hard in het doel te pushen. HHC bleef de concentratie goed vasthouden en behield hiermee het wedstrijdinitiatief. Sneek probeerde de Hoogeveense cirkel te bereiken door een aantal keren snel te counteren, maar zorgvuldig verdedigen van HHC voorkwam een serieuze doelpoging. HHC bleef tactisch spelen en met veel druk op de verdediging van Sneek was het vervolgens Mirjam Roffel die de bal behendig achter de keepster schoot. Sneek counterde vervolgens snel richting de cirkel van HHC en met een hard schot brachten zij de achterstand terug tot 5-2. HHC herpakte zich en bleef in de slotfase geconcentreerd en zuiver spelen. Na een mooie assist van Mariëlle Bijker bracht Jopke Janmaat de eindstand op 6-2.    
Bedum
Met de uitslag van de eerste wedstrijd bleven de dames van HHC in de race voor het kampioenschap, maar dan moest nog wel de volgende tegenstander verslagen worden; Bedum. Tijdens de vorige ontmoeting was HHC met maar liefst 13-2 te sterk. HHC was dichtbij het kampioenschap, maar in de beginfase van de wedstrijd bleek Bedum een taaie tegenstander te zijn. Met fysiek spel werden de dames van HHC uit hun spel gebracht. Dit gaf Bedum de mogelijkheid een aantal keren door de Hoogeveense verdediging te breken en gevaarlijk voor het doel van HHC te komen. Chantal Snijder voorkwam in eerste instantie een doelpunt maar Bedum scoorde vervolgens uit de counter. Door deze vroege achterstand werden de dames uit Hoogeveen wakker geschud. HHC herpakte zich en vond de concentratie weer terug. Marieke Pijpker onderschepte een onzuivere pass van Bedum en zorgde met een zuivere push op het doel voor de gelijkmaker. HHC kwam hiermee weer terug in de wedstrijd en al snel was het wederom Marieke Pijpker die het doel van Bedum wist te vinden. Met een geringe voorsprong van 2-1 gingen de dames de rust in.    
In de tweede helft bleek al snel dat het fysieke spel van de eerste helft voor de nodige vermoeidheid bij Bedum had gezorgd. HHC kon vrijuit hockeyen en snel combineren. Jopke Janmaat kon de bal op de rand van de cirkel eenvoudig verleggen naar Andrea Prenger, die de bal vervolgens hard in het doel pushte. Kort daarna zette Mirjam Roffel de verdediging van Bedum op het verkeerde been en bracht de stand op 4-1 voor HHC. De dames uit Hoogeveen combineerden erop los en het publiek kreeg tijdens deze tweede helft snel en zuiver zaalhockey te zien. Amber Meijering breidde de score uit naar 6-1 door twee assists nauwkeurig binnen te schieten. HHC wilde de score vergroten en het was wederom Mirjam Roffel die de keepster van Bedum omspeelde en hiermee voor het zevende Hoogeveense doelpunt zorgde. Een counter van Bedum zorgde er vervolgens voor dat er een strafcorner voor Bedum werd verdiend. Met een harde push scoorde Bedum het tweede doelpunt, maar dit bleek slechts een eretreffer. HHC had nog voldoende energie over en bleef met snelle en zuivere aanvallen de helft van Bedum domineren. Mariëlle Bijker kwam vrij voor het doel van Bedum te staan en schoot de bal na een prima assist nauwkeurig in de hoek. In de slotfase verdiende HHC een strafbal door een overtreding van de Bedumse verdediging. Deze werd door Jopke Janmaat uitstekend benut en bracht hiermee de eindstand op 9-2.    
Met deze ruime overwinningen was het kampioenschap binnen en had HHC alle reden om dit te vieren. Later op de dag bleek dat Daring punten had laten liggen, waardoor HHC met drie wedstrijdpunten voorsprong verdiend kampioen is geworden. Het team heeft de afgelopen periode hard getraind onder leiding van trainer Hans Bravenboer en coach Peter Maarten Benz. Tijdens de wedstrijden werd er veel veerkracht en doorzettingsvermogen getoond, waarmee overtuigende overwinningen zijn neergezet.     
Na deze uitstekende afsluiting van het zaalseizoen beginnen de dames met de voorbereiding op het tweede deel van de veldcompetitie. Op zondag 9 maart wordt de eerste competitiewedstrijd gespeeld op het Bentinckspark, tegen Lelystad om 12:45. U bent van harte welkom!

Zaalhockeysters HHC blijven winnen

 

Zondag 8 februari reisden de zaalhockeysters van HHC naar Delfzijl voor twee competitiewedstrijden. Dit keer troffen de dames de teams van Bedum en Eemsmond. Om kans op het kampioenschap te blijven maken moest er vandaag twee maal gewonnen worden.

 

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Bedum, een team dat momenteel de vierde plek in de competitie bezet. HHC begon de wedstrijd, in tegenstelling tot de vorige wedstrijden, met rustige combinaties op het middenveld. HHC nam hiermee het initiatief en kon voldoende druk op de tegenstander zetten. In de vierde minuut leidde een mooie actie van Jopke Janmaat tot het eerste doelpunt voor HHC. Niet veel later was het Mirjam Roffel die vanaf het middenveld de Bedumse cirkel verdediging verraste en voor het tweede Hoogeveense doelpunt tekende. HHC bleef rustig combineren en Bedum werd steeds meer terug gedrongen op de eigen helft. Na een snelle combinatie in de cirkel stond Amber Meijering op de juiste plek om de bal zuiver in het doel te spelen. De vooraf gewenste voorsprong van 3-0 stond op het scorebord en dit gaf HHC de mogelijkheid ontspannen te blijven hockeyen. Dit leidde tot gedegen en zuiver combinatiespel waarmee de cirkel van Bedum veelvuldig werd gevonden. Via een zuiver ingepushte strafcorner breidde Mirjam Roffel de voorsprong uit naar 4-0. Bedum probeerde met counterspel de cirkel van HHC te bereiken. Een onoplettendheid van HHC zorgde ervoor dat Bedum de nul wegwerkte. Maar dit was voor HHC aanleiding om het tempo van het spel weer te verhogen. Al snel werd de voorsprong van HHC uitgebreid naar 6-1 met twee doelpunten van Esther Kroezen.

 

In de rust gaf coach Peter Maarten Benz de dames van HHC opdracht om rust in het eigen spel te houden. De dames bleven dan ook het eigen spel spelen en lieten zich niet van de wijs brengen door counterpogingen van Bedum. Marieke Pijpker kon vanaf de linkerflank de cirkel van Bedum binnendringen en dwong hierbij het eerste doelpunt in de tweede helft af. Even later was het wederom Marieke Pijpker die met een handig backhandschot de score naar 8-1 uitbreidde. HHC kon met deze ruime voorsprong ontspannen blijven hockeyen. Amber Meijering kwam vrij voor het Bedumse doel te staan en faalde niet in het scoren van de 9-1. Bedum lokte met een lange bal naar voren een overtreding uit in de cirkel van HHC en zij konden hierdoor aanleggen voor een strafcorner. Deze werd goed ingeschoten door Bedum en hiermee brachten zij de score tot 9-2. Maar al snel was het weer HHC wat het heft in handen nam. Via een snelle aanval wist Andrea Prenger het tiende doelpunt te scoren. Bedum leek vermoeid en zo kreeg HHC alle ruimte tot scoren. Met nog twee doelpunten van Mirjam Roffel en een doelpunt van Jopke Janmaat werd de eindstand op maar liefst 13-2 in het voordeel van HHC bepaald.

 

De tweede tegenstander van de dag was Eemsmond. Tijdens de vorige ontmoeting tussen deze teams was HHC de sterkste met 12-1. Doordat HHC de eerste wedstrijd weinig energie had verspeeld, begonnen de dames sterk aan de wedstrijd. Met tactisch positiespel werden de dames uit Eemsmond vastgezet op de eigen helft. HHC kon hierdoor goed het eigen spel blijven spelen en al binnen een paar minuten tikte Amber Meijering het eerste doelpunt voor HHC binnen. HHC bleef degelijk spelen en gaf de tegenstander geen ruimte. Mirjam Roffel kon vanaf het middenveld een aanval opzetten en verraste de keepster van Eemsmond met een handige push in het doel. Eemsmond probeerde de cirkel van HHC te vinden door een aantal lange ballen naar voren te spelen. Maar door het sterke positiespel van HHC kon Andrea Prenger een aanval van Eemsmond onderscheppen en de score uitbreiden naar 3-0. 

 

Na de rust kon HHC het sterke spel van de eerste helft goed vasthouden en wederom kreeg Eemsmond weinig ruimte. Marieke Pijpker kwam het veld weer in en verzilverde dit gelijk met twee doelpunten vanaf de linkerflank. HHC leek tevreden met deze ruime voorsprong en liet het wedstrijdtempo zakken. Hierdoor kreeg Eemsmond wat meer ruimte en hier maakten zij dan ook gretig gebruik van. Keepster Chantal Snijder liet echter zien dat ook zij geconcentreerd bleef en voorkwam een doelpunt. Eemsmond bleef proberen om via een counter de Hoogeveense cirkel te bereiken. Door een verdedigingsfout van HHC kregen de dames uit Eemsmond een strafcorner. Zij wisten van deze scoringsmogelijkheid gebruik te maken en hiermee werd de eer van Eemsmond gered. In de laatste fase van de wedstrijd verhoogde HHC het speltempo om de score nog verder uit te breiden. In de laatste minuut was het Laura Bijker die met een hard schot de eindstand op 6-1 bepaalde.

 

Met deze uitslagen hebben de dames van HHC zichzelf in een prima uitgangspositie weten te zetten voor het aanstaande kampioensweekend. HHC staat namelijk met een ruim doelsaldo op de eerste plaats in de competitie. Op zondag 16 februari zal in Sneek bepaald worden wie zich dit jaar zaalkampioen in de eerste klasse mag noemen. De dames spelen hun wedstrijden om 10:00 en 10:50 en kunnen alle support gebruiken.


Zaalhockeysters HHC zetten jacht op kampioenschap voort

 
Bedum- Zondag 2 februari speelde het eerste damesteam van HHC twee zaalcompetitiewedstrijden in sporthal de Beemden in Bedum. HHC is na vier gewonnen wedstrijden  samen met Daring kampioenskandidaat in de 1e klasse. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Hondsrug, een team dat tijdens de vorige ontmoeting met maar liefst 10-0 het nakijken had tegen HHC.
 
De dames uit Hoogeveen waren na de vorige overwinningen ook vandaag weer gebrand op een grote overwinning en startten dan ook fel aan de wedstrijd. Binnen 30 seconden werd de eerste aanval  al bekroond met een doelpunt van Amber Meijering. Nog binnen de eerste minuut viel het tweede doelpunt voor HHC; een mooie combinatie zette Jopke Janmaat in schotpositie en zij schoot de bal hard langs de keepster van Hondsrug. HHC bleef druk zetten en al snel verdiende HHC de eerste strafcorner van de wedstrijd. Jopke Janmaat maakte van deze scoringsmogelijkheid gebruik en pushte de bal hard in het net.
 
Met deze voorsprong bracht HHC wat meer rust in het eigen spel door goed te blijven combineren en aanvallen zorgvuldig op te bouwen. De verdediging van Hondsrug had menigmaal het nakijken door de behendige speelsters van HHC en de score werd door Amber Meijering uitgebreid naar 4-0. Voor coach Peter Maarten Benz was dit een mooie gelegenheid om Laura Bijker na lang blessureleed weer in te zetten. Zij wist haar terugkeer al snel te verzilveren door de keepster van Hondsrug te verrassen en hiermee de 5-0 binnen te tikken.  Met nog een paar minuten op de klok kon Jopke Janmaat nog tweemaal scoren voor HHC waardoor de dames met een ruime voorsprong de rust in gingen.
 
Met het oog op de volgende tegenstander van de dag (Daring), werd besloten een aantal speelsters wat rust te geven. In het eerste deel van de tweede helft liet HHC de druk op Hondsrug iets zakken waardoor Hondsrug meer mogelijkheden kreeg op de helft van HHC. Na een aantal minuten wist Hondsrug te scoren en hiermee brachten ze de hatelijke nul van het scorebord. Voor HHC was dit aanleiding om de druk op Hondsrug weer te vergroten en al snel werd Laura Bijker in scoringspositie gebracht. Kort daarna kwam Marieke Pijpker vanaf de linkerflank de cirkel van Hondsrug binnen en pushte de bal keurig binnen. Na een aantal combinaties op de helft van Hondsrug konden de dames uit Hoogeveen de stick weer klaarleggen voor een strafcorner. Uit de rebound van de keepster bracht Laura Bijker de dubbele cijfers op het scorebord. HHC liet zich weer even zakken om energie te besparen en dit gaf Hondsrug de gelegenheid nogmaals te scoren.
 
Hondsrug leek hierna de krachten verspeeld te hebben en HHC kon in de laatste paar minuten van de wedstrijd HHC nog een aantal scoringsmogelijkheden creëren. Met doelpunten van Marieke Pijpker en Jopke Janmaat werd de eindstand bepaald op 12-2. 
 
Daring-HHC
Na een korte pauze stonden de dames uit Hoogeveen klaar voor de tweede tegenstander van de dag; Daring uit Veendam. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, aangezien beide teams strijden om het kampioenschap in de 1e klasse. De vorige ontmoeting tussen beide teams eindigde in een 5-3 overwinning voor HHC, maar de dames uit Hoogeveen waren gewaarschuwd door het zuivere spel van het geroutineerde team uit Veendam.
 
HHC begon gespannen aan de wedstrijd wat de zuiverheid van de passes niet ten goede kwam. Daring kreeg hierdoor de tijd om aan te vallen en al snel kreeg HHC de eerste strafcorner te verwerken. Door prima verdedigingswerk van keepster Chantal Snijder in samenwerking met de veldspeelsters werd een doelpunt voorkomen. Maar doordat HHC nog geen grip op het eigen spel kon krijgen was het gevaar nog niet geweken. Daring kreeg ruimte om te combineren en dit resulteerde na 10 minuten in een tegendoelpunt. Het leek alsof HHC hierdoor wakker werd geschud. De dames uit Hoogeveen zetten een tandje bij en kwamen hiermee een aantal keren gevaarlijk in de cirkel van Daring. De keepster uit Veendam sloeg echter alle doelpogingen af en dwong  HHC tot creativiteit en doorzettingsvermogen. Kort voor rust lukte het Mirjam Roffel toch om de keepster van Daring op een dwaalspoor te zetten en zij bracht HHC weer terug in de wedstrijd. Met een gelijke stand gingen beide teams de rust in.
 
Na rust was het weer Daring wat het spel domineerde. HHC bleef proberen het eigen spel te spelen maar de Veendamse dames voorkwamen dit door nauwkeurig te verdedigen. Hieruit kon Daring de aanvallen goed opbouwen en vroeg in de tweede helft brachten zij de score op 1-2. Een verdedigingsfout aan Hoogeveense kant veroorzaakte een strafcorner. Daring verzilverde deze scoringskans en HHC keek tegen een 1-3 achterstand aan. Daring liet het spel wat verzwakken waardoor HHC meer ruimte kreeg om te combineren. Mirjam Roffel kon via de linkerflank de cirkel van Daring binnendringen en verraste de keepster voor de tweede keer met een nauwkeurige push in het doel. HHC leek weer terug in de wedstrijd en bleef druk zetten op de verdediging van Daring.
 
De vermoeidheid leek de dames uit Hoogeveen in de eindfase van de wedstrijd toch parten te spelen.  De cirkel van Daring werd veelvuldig gevonden maar een doelpunt voor HHC bleef uit. Tot de laatste minuut probeerde HHC de stand gelijk te trekken, echter zonder resultaat. Met een 2-3 nederlaag werd deze competitiedag besloten. Beide teams staan nu bovenaan met evenveel punten, maar het hoge doelsaldo van HHC zorgt ervoor dat de dames uit Hoogeveen nog steeds de eerste plek vasthouden.
 
Zondag 9 februari speelt HHC in Delfzijl tegen Bedum en Eemsmond waar ze de strijd om het kampioenschap weer voortzetten! 

Hoogeveensche Courant / 251113

Heren 1 HHC verliezen van Emmen  
Emmen- De laatste wedstrijd voor de winterstop, speelden de Heren 1 van de Hoogeveense hockeyclub een uit wedstrijd tegen Emmen. Deze Drentse derby leverde een 3-2 overwinning op voor de Emmenaren. Hoogeveen begon slap aan de wedstrijd en stond bij rust met 2-0 achter.  In de tweede helft kwam Hoogeveen sterk terug en stond het een kwartier voor tijd, 2-2.  Het laatste kwartier werd er door de scheidsrechters van dienst voor veel onrust gezorgd. Uit een van deze situaties kwam Emmen op een 3-2 voorsprong uit een strafcorner. Hoogeveen verdiende een gelijkspel maar stond uiteindelijk met lege handen.
 De wedstrijd begon erg rommelig met veel foutjes over en weer. Hoogeveen wilde vroeg druk zetten, maar Emmen kon deze pressie gemakkelijk omzeilen. Aan de zijde van Hoogeveen stonden de linies te ver uit elkaar en kon men elkaar moeilijk vinden.
 Emmen vond elkaar iets beter en kwam enkele malen dichtbij het openingsdoelpunt. De thuisploeg leek op een 1-0 voorsprong te komen. Over de linkerkant kwam aanvallende middenvelder Middendorf van Emmen de cirkel binnen en schoot de bal raak in de verre hoek. Echter een spits van Emmen zette een blok tegen keeper Jan van den Berg zodat hij geen redding kon brengen.
 Na enig overleg tussen beide scheidsrechters werd het doelpunt afgekeurd.
 Hoogeveen kreeg vlak na het afgekeurde doelpunt een strafcorner na een harde overtreding buiten de cirkel. De sleeppush van Martijn de Bondt verdween net over het doel.
 Een snelle spelhervatting leverde een lange pass op naar de rechterspits van Emmen. Hij stond totaal vrij in de cirkel van Hoogeveen en bracht Emmen tot dan toe op een verdiende voorsprong.
 Enkele minuten later werd het nog lastiger om de volle winst te behalen voor Hoogeveen. Via de rechterkant soleerde de spits van Emmen door de verdediging en omspeelde keeper Van den Berg. Op de lijn kon Kevin Haar redding brengen met zijn lichaam wat resulteerde in een strafbal. Dit buitenkansje werd verzilverd door de rechterspits die daarmee zijn en Emmens tweede doelpunt maakte. Kort voor rust kreeg Antoine Veringa een kansje om Hoogeveen weer terug in de wedstrijd te brengen, maar zijn schot werd gekeerd door keeper Alwin Mennink.
 De tweede helft kreeg een heel ander spelbeeld. Hoogeveen ging terug naar de basis principes van het hockey. De ruimtes klein houden bij bal bezit van de tegenstander en de ruimtes opzoeken in bal bezit. Emmen kreeg kleine kansjes uit de counter, maar Hoogeveen was de bovenliggende partij. Na een kwartier spelen in het tweede bedrijf kwam Bert Jan Mulder op via de rechterkant
van het veld en passte op Jordy Otten. Hij passte op Jonathan Kruk, die zijn verjaardag mocht opluisteren met een fraai backhandschot waardoor Hoogeveen op 2-1 kwam.
 De gasten kwamen helemaal terug in de wedstrijd door een fout van de Emmense keeper. Een voorzet vanaf de linkerkant leek te worden verwerkt door Mennink, maar hij trapte over de bal heen en veranderde hem dusdanig van richting dat hij in het doel verdween. Zo werd Hoogeveen weer in het zadel geholpen.
In het laatste kwartier kreeg Hoogeveen er een twaalfde tegenstander bij met enkele discutabele beslissingen.
 Antoine Veringa leek twee keer als doorgebroken speler richting het doel van Emmen te kunnen gaan maar werd of onderuit gehaald of hard op zijn stick geslagen. Deze overtredingen leveren normaal een strafcorner op en een tijdsstraf voor de tegenstander. Maar beiden werden niet toegekend door de scheidsrechters.
 Aan de andere kant leverde een licht duwtje buiten de cirkel wel gelijk een strafcorner op voor de thuisploeg. Deze strafcorner leverde door een "bolle kant" nog een strafcorner op. Deze werd hard door het midden raak geslagen door Middendorf en hij bracht zo Emmen met nog vijf minuten te spelen op een 3-2 voorsprong.
 Hoogeveen zette alles op alles en bleef strijden voor een gelijkspel. In de laatste minuut kwam Veringa 1-op-1  te staan met de keeper. Net wanneer hij met zijn backhand in scoringspositie de mogelijke gelijkmaker wilde afdrukken floot het arbitrale duo af.
 Vanuit Hoogeveens oogpunt was het iets te toevallig dat precies op dat moment de 35 minuten verstreken waren. Maar tijd is tijd in het hockey en daardoor kreeg Hoogeveen niet het verdiende puntje op basis van de tweede helft.
 Door deze nederlaag is Emmen, Hoogeveen op de ranglijst gepasseerd en staat met zeven punten op een vijfde plaats. Hoogeveen staat nu zesde met zes punten.

De veldcompetitie zal op 9 maart 2013 hervat worden door Hoogeveen met een thuiswedstrijd tegen koploper Eemsmond uit Delfzijl

Vanaf 5 januari start de zaalcompetitie voor de Heren 1 van Hoogeveen met 2 wedstrijden in Heerenveen. Dan treden de heren ook aan tegen Eemsmond uit Delfzijl en de heren van Sneek.

Hoogeveensche Courant / 071013
Knap gelijkspel Heren 1 HHC tegen Eemsmond.

Hoogeveen-
De heren 1 van de Hoogeveense hockeyclub hebben met 3-3 gelijk gespeeld tegen nummer 2 Eemsmond uit Delfzijl.
Het goede spel van de tweede helft tegen Steenwijk van vorige week bracht duidelijk zelfvertrouwen bij de thuisploeg.
Hoogeveen kwam als een speer uit de startblokken. Binnen luttele seconden kwam Hoogeveen al op een 1-0 voorsprong.
Bij de rust was de thuisploeg al uitgelopen naar een niet eens geflatteerde 3-0 voorsprong.
De tweede helft ging Hoogeveen door in dezelfde weg die al was ingeslagen, maar in de afronding ontbeerde het aan geluk.
Eemsmond kwam via een afgeslagen bal op 3-1. Via een strafcorner en strafbal werd het een kwartier voor tijd 3-3 wat uiteindelijk de puntendeling betekende.

In de uitwedstrijd eerder dit seizoen was Eemsmond met 5-1 te sterk voor de Hoogeveners. Maar deze middag liet de thuisploeg niets aan het toeval over en liet het thuispubliek al binnen 15 seconden juichen. Via de afslag kwam de bal bij Antoine Veringa die passte op Koen Bouwmeester. Laatstgenoemde draaide op de kop van de cirkel naar zijn backhand en rondde doeltreffend af.
Toeschouwers die 5 minuten te laat aankwamen, zagen inmiddels al een 2-0 voorsprong voor Hoogeveen staan op het scorebord.
Een aanval over de linkerkant van het veld kwam via vele schijven terecht bij de tweede paal. Verdedigende middenvelder Jonathan Kruk was mee opgekomen en tikte de bal attent over de doellijn.

Hoogeveen speelde de beste eerste helft van het hele seizoen, via een gedegen opbouw werden er vele kansen gecreëerd.
Het verdedigingsduo Maarten Keijer en Bert Jan Mulder , brachten vaak Kevin haar en Jochem Strijker aan de bal om zo de opbouw
verder te verzorgen over de vleugels. Hoogeveen kwam achterin niet echt in de problemen en aanvallend kwamen er nog een aantal kleine kansjes echter zonder resultaat.

Het duel leek in het slot te gaan door de 3-0 die spits Antoine Veringa mocht aantekenen. Via een mooie individuele actie schoot hij hard raak in de verre hoek. Vlak voor de rust kwam Eemsmond iets onder de druk vandaan en kwam erg dichtbij een treffer maar via een knappe redding van Kevin Haar op de doellijn bleef de nul op het scorebord staan bij de rust.

De tweede helft bleef Hoogeveen volledig Eemsmond onder druk zetten. Mede door een gele kaart voor de aanvoerder van Eemsmond stond de thuisploeg in het begin van de tweede helft met een man meer. Deze man meer situatie leverde een grote kans op voor Thijs Bokslag en Antoine Veringa, maar beiden kregen de bal uit een scrimmage niet over de doellijn.

Ineens kwam Eemsmond weer beter in de wedstrijd. Een afgeslagen aanval kwam plotseling in de stick van de spits, deze rondde hard af in de korte hoek. Ook de sterk keepende Jan v/d Berg was het antwoord schuldig.
Hoogeveen kwam niet meer onder de druk vandaan en de gasten uit Delfzijl verdienden enkele strafcorners op rij.
Bij de vierde strafcorner werd de bal hard binnen geslagen via de legguards van V/d Berg. De spanning was geheel terug.

De thuisploeg leek even helemaal overlopen te worden. Uit een snelle counter kwam de spits van Eemsmond 1-op-1 te staan met keeper v/d Berg. Laatstgenoemde miste net de bal maar raakte de benen van de spits en de enige beslissing was een strafbal.
Deze strafbal werd hard in de rechterbovenhoek raak gepusht.

Met nog een kwartier te spelen leek de wedstrijd helemaal te kantelen in de richting van Eemsmond. De gasten kregen zelfs nog een iets te zwaar gegeven tweede strafbal en Hoogeveen leek het deksel op de neus te krijgen. Maar de man van de wedstrijd Jan v/d Berg redde een punt voor Hoogeveen. Met een katachtige reactie ranselde hij de bal uit de linkerbovenhoek.
Het doelpunt kon vanaf dit moment aan beide kanten vallen. Veringa kreeg nog een moeilijke kans, zijn backhand schot verdween iets voor bij de tweede paal over de achterlijn. Uiteindelijk kende dit duel geen winnaar.

Een knappe eerste helft en de vechtlust van Hoogeveen in de tweede helft en de gasten die enorme veerkracht toonden betekende een enerverende wedstrijd voor de toeschouwers. Hoogeveen wil deze lijn door zetten naar volgende week in de thuis wedstrijd tegen Steenwijk. Deze wedstrijd begint om 14:30 uur aan de Sportlaan in Hoogeveen. 

 

 

 


 

 
Teamfoto
Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto

Twitter  


 
Hockey Hoogeveen  |  Powered by LISA